Parama dėkojame




Vakcinos nuo gimdos kaklelio vėžio – jau pakeliui į gydymo įstaigas

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) informuoja, kad jau yra nupirktos vakcinos nuo žmogaus papilomos viruso, kuris sukelia gimdos kaklelio vėžį, ir artimiausiu metu jos pasieks mūsų šalies gydymo įstaigas. Tad medikai savo mažąsias pacientes – 11 metų mergaites – galės pradėti skiepyti nuo š.m. rugsėjo 1-osios.
Iš viso įsigyta 5000 dozių vakcinų nuo žmogaus papilomos viruso, kurios apmokėtos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis.
VLK direktoriaus pavaduotojos Neringos Bernotienės teigimu, skiepai nuo žmogaus papilomos viruso – vienas iš būdų užkirsti kelią grėsmingai ligai – gimdos kaklelio vėžiui.
„Iki šiol nuo žmogaus papilomos viruso Lietuvoje buvo galima skiepytis tik savo lėšomis, o nuo šiol tokie skiepai bus prieinami nemokamai“, - sako N. Bernotienė. 
Jos teigimu, VLK vykdytos viešųjų pirkimų procedūros pasibaigė, o sutartis su šių vakcinų tiekėju jau pasirašyta.
„Kompanija, tiekianti šias vakcinas, įsipareigojo pirmąsias 800 dozių vakcinų pristatyti jau dabar – rugpjūčio mėnesį į Užkrečiamų ligų ir AIDS centrą, iš kur vakcinas galės pasiimti gydymo įstaigos, o likusias – rugsėjo mėnesio pabaigoje, spalio pradžioje. Tad tėveliai, norintys paskiepyti savo atžalas, pirmiausia turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją, kuris nukreips pas skiepijantį specialistą ar vakcinacijos kabinetą“, - teigia N. Bernotienė.
Moksliškai įrodyta, kad žmogaus papilomos viruso infekcija yra dažniausia gimdos kaklelio vėžio priežastis. Virusas plinta lytinių santykių metu. Gimdos kaklelio vėžys kasdien Lietuvoje diagnozuojamas dviem moterims. Kas antra susirgusioji miršta.


Valstybinė ligonių kasa

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode