Sprogimas

Trumpėja kelias gauti specialiuosius reikalavimus statinio projektui rengti

Nuo kitų metų sausio 1 d., įsigaliojus naujos redakcijos Statybos įstatymui, statytojams sutrumpės kelias gauti specialiuosius architektūros, paveldosaugos ir saugomos teritorijos tvarkymo ir apsaugos reikalavimus statinio projektui rengti.Dabar šiuos specialiuosius reikalavimus išduoda trys atskiros institucijos: architektūros –savivaldybės administracija, paveldosaugos – Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos, saugomos teritorijos tvarkymo ir apsaugos – saugomos teritorijos direkcija.

Naujos redakcijos Statybos įstatymas numato, kad visus šiuos specialiuosius reikalavimus išdavinės tik viena institucija – savivaldybė. Be to, nustatyta, per kiek laiko šie reikalavimai turi būti išduoti ir kaip sprendžiami ginčai dėl jų.Didžiausia naujovė – tai, kad specialieji reikalavimai nebebus privalomi. Pats statytojas arba projektuotojas spręs, ar jų reikia. Tačiau statinio projektai turės atitikti įstatymų, kitų teisės aktų, norma
 tyvinių statybos techninių dokumentų reikalavimus, galiojusius specialiųjų reikalavimų išdavimo dieną. Praėjus penkeriems metams nuo jų išdavimo ir tais atvejais, kai jie nebuvo išduoti, projektai turės atitikti reikalavimus, galiojusius tą dieną, kai buvo pateiktas prašymas išduoti statybą leidžiantį dokumentą, kuris buvo priimtas.

LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode