Parama dėkojame




Prieš olimpinių žaidynių krepšinio turnyro ketvirtfinalį – ryžtas ir varžovų analizė

 

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė prieš ketvirtfinalį analizavo Australijos krepšininkų derinius, stipriąsias ir silpnąsias savybes. Ir treneris, ir žaidėjai pripažįsta, kad tai – labai galinga komandą, kurią įveikti galima tik sutelkus visas jėgas ir bendromis pastangomis.

„Tai kitaip žaidžianti komanda, kuri daugiau skiria dėmesio ne žaidimui „du prieš du“, o išbėgimams iš įvairių užtvarų. Australai labai galingai žaidžia po krepšiu – paskutinėse dvejose rungtynės vienu metu žaidė du galingi centrai. Tai yra jų stilius, taip jie žaisdavo visada ir čia nieko nuostabaus“, – Lietuvos krepšinio federacijos svetainei sakė rungtynių išvakarėse Lietuvos rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas, pabrėždamas, jog labai svarbų vaidmenį vaidina įžaidėjai Patrickas Millsas ir Matthew Dellavedova.

Savo ruožtu Lietuvos krepšininkai daugiau dėmesio skiria Australijos aukštaūgiams, pirmiausia Andrew Bogutui.

„Išskyrus A. Bogutą, nepasakyčiau, kad jie yra kažkuo išskirtiniai. Taip, jie yra labai pajėgūs krepšininkai, rungtyniauja geruose klubuose, o dabar yra puikios sportinės formos. Jie kaip komanda žaidžia labai gerai. Todėl ir mums reikia žaisti kaip komandai ir komandiniais veiksmais juos stabdyti. Jie mėgsta žaisti greitai, vikriai juda be kamuolio, bėga į greitą puolimą. Norint juos sustabdyti, bus reikalingi komandiniai veiksmai“, – sakė Jonas Mačiulis.

Lietuvos rinktinės lyderis olimpiniame turnyre Mantas Kalnietis taip pat atkreipė dėmesį į A. Boguto įtaką australų žaidimui.

„Jis prisideda ne tik taškais ir savo patirtimi. Labai svarbu, kai didelis žmogus moka perduoti kamuolį komandos draugams. Jis savotiškai išplečia aikštę, sukuria daug daugiau progų kitiems žaidėjams. Jo tie perdavimai ir žaidimo skaitymas yra daug svarbesni dalykai nei pelnomi taškai“, – sakė M. Kalnietis.

Jo teigimu, olimpiados ketvirtfinalio rungtynės bus sunkios ir įtemptos – ir psichologiškai, ir fiziškai.

„Galbūt atrodo, kad pagal pavadinimą australai nėra stipriausi, bet grupėje jie įrodė savo pranašumą ir prieš serbus, ir prieš prancūzus. Mums teko prieš olimpiadą žaisti su šia komanda. Nors ir gana lengvai laimėjome, tačiau nežaidė Andrew Bogutas, kuris kardinaliai pakeitė jų žaidimą ir dabar jie atrodo daug solidžiau“, – sakė M. Kalnietis.

Rio de Žaneire aikštėje M. Kalnietis praleidžia po daugiau nei 32 minutes, tačiau nuovargiu nesiskundžia.

„Olimpiadoje lengviau fiziškai nes yra būtent ta viena laisva diena. Europos ir pasaulio čempionatuose, kai iš eilės žaidžiama po dvi-tris dienas, būna žymiai sunkiau. Nėra ko dabar verkti. Aišku, po rungtynių būnu pavargęs. Tačiau turime gerus medikus, atstatymo priemones, tai laiko užtenka ir jėgų bus. Per ketvirtfinalio rungtynes negali jų pritrūkti“, – sakė Lietuvos rinktinės įžaidėjas.

Rinktinės senbūvis Paulius Jankūnas pastebi, kad Australija – tai agresyviai žaidžianti ir labai fiziškai pajėgi komanda.

„Visi žaidžia su didele energija. Pavojingiausios jų savybės yra greitas žaidimas, tolimi metimai. Jie turi A. Bogutą, kuris ir pats pelno taškus ir labai gerai skirsto kamuolius. Jie turi daug ginklų, kuriuos reikia uždengti“, – sakė P. Jankūnas po Australijos rinktinės videoanalizės.

Pasak jo, pastarieji du Lietuvos rinktinės pralaimėjimai turi suteikti papildomos motyvacijos lietuvių komandai.

„Tai turėtų suburti visus į vieną krūvą. Vienas pralaimėjimas gali būti atsitiktinis, o antras jau yra blogai. Tačiau visi esame profesionalai, privalome padaryti išvadas ir būti pasirengę naujoms rungtynėms“, – sakė P. Jankūnas.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode