Sprogimas

Neigiamus dopingo testus su vairavimo taisyklių pažeidimu sulyginusi J.Jefimova: „Yra vos du amerikiečiai, kuriuos aš gerbiu ir galiu jų klausytis“

 

Ketvirtadienį 100 metrų krūtine rungties aukso medalio laimėtoja amerikietė Lilly King vėl įgėlė rusei Julijai Jefimovai bei išreiškė savo nuomonę, kad ji dėl dopingo vartojimo turėjo būti diskvalifikuota visam gyvenimui.

Po 200 metrų krūtine rungties finalo, kuriame J.Jefimova iškovojo sidabro medalį, rusė nusprendė atsakyti į L.King žodžius bei prisiminė geriausio JAV plaukiko bei 22-ejų olimpinių aukso medalių savininko amerikiečio Michaelo Phelpso nuklydimus. M.Phelpsas 2009 metais vartojo marihuana bei JAV plaukimo federacijos buvo suspenduotas trims, o 2014-ais metais - šešiems mėnesiams, todėl J.Jefimova atsakydama į L.King komentarus pasiūlė jai pakomentuoti savo tautiečio situaciją: „Ką ji galėtų pasakyti apie M.Phelpsą?“. Tačiau geriausias plaukikas istorijoje niekada neturėjo jokio teigiamo dopingo testo. „Žinoma, aš nesu už dopingo vartojimą ir aš niekada jo specialiai nenaudojau“, - sakė J.Jefimova. „Aš žinau, kad yra daug atvejų, kuomet žmonės dopingą vartojo nežinodami arba dėl to, kad yra kvaili arba naivūs. Visada turi būti suteiktas antrasis šansas. Kuomet tu vairuoji automobilį bei pažeidi taisykles, tu gauni tik baudą. Tu visam gyvenimui neprarandi savo vairavimo pažymėjimo arba nepatenki į kalėjimą“. 

J.Jefimova buvo suirzusi nuo nuolatinių klausimų apie jos diskvalifikaciją, kurią nuo 2 metų sumažino iki 16 mėnesių. „Dar kartą tas pats klausimas.. Aš jau į tai esu atsakiusi - taip, vieną kartą aš padariau klaidą. Visame pasaulyje, kiekvienoje šalyje jūs surasite panašų atvejį. Likus savaitei iki olimpiaos aš laimėjau teismą. Nemanau, kad dar turėtų būti kokių nors klausimų“, - kalbėjo J.Jefimova. „Sakiau jau ankščiau, sakau tai ir dabar - yra vos du amerikiečiai, kuriuos aš gerbiu ir galiu jų klausytis. Jie yra plaukimo treneriai Jonas Urbanchekas ir Dave'as Salo. Visi kiti žmonės, kurie sako blogus dalykus, man visai nerūpi“. J.Jefimova Rio De Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo du sidabro medalius.
 sportas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode