Parama dėkojame




Sprogimas

Mokslininkai 100 mln. automobilių įrengtose nuotolinio rakinimo sistemose aptiko saugumo spragą

 

Vokiečių ir britų mokslininkai nuotolinio rakinimo sistemose, įrengtose maždaug 100 mln. automobilių visame pasaulyje, rado saugumo spragą, praneša vokiečių žiniasklaida.

Ši spraga nustatyta automobiliuose, kurių nuotolinio rakinimo sistema valdoma raktu su pulteliu, ketvirtadienį pranešė dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ ir televizijos kanalai NDR bei WDR.

Mokslininkų sudarytame pažeidžiamų automobilių sąraše ypač daug „Volkswagen“ grupės automobilių, įskaitant populiarius modelius, tokius kaip „Golf 4“ ir „Golf 6“, taip pat grupės įmonių „Audi“, „Seat“ ir „Škoda“ gaminamus automobilius.

„Iki 15 metų senumo automobilių saugumo sistemų saugumo lygis yra žemesnis negu mūsų naujesnių transporto priemonių“, – pripažino „Volkswagen“.

Pasak „Sueddeutsche Zeitung“, įsilaužėliai gali apeiti saugumo sistemą, pasinaudodami senų raktų slaptažodžiais, nes sistemoje nebuvo įmanoma numatyti pakankamai daug skirtingų slaptažodžių.

Mokslininkai taip pat sugebėjo įrašyti konkretaus rakto siųstą radijo signalą ir vėliau jį panaudoti atitinkamam automobiliui atrakinti.

Ši problema taip pat nustatyta Prancūzijos „Citroen“, „Peugeot“ ir „Renault“, Italijos „Fiat“, Vokietijos „Opel“, Japonijos „Nissan“ ir JAV „Ford“ markių modelių automobiliuose.

Nors „Volkswagen“ dienraščiui pareiškė, kad toks įsilaužimo būdas yra labiau „mokslinio, o ne praktinio“ pobūdžio, anonimiški dienraščio šaltiniai praneša, kad Vokietijos institucijos šiuo metu tiria automobilio vagystę, kuri galbūt buvo įvykdyta panaudojus mokslininkų apibūdintą metodą.

Tačiau Miunchene įsikūręs dienraštis taip pat pažymi, kad automobilių vagysčių pastaraisiais metais gerokai sumažėjo.

Vokietijos draudimo federacija GDV dienraščiui pareiškė, kad Vokietijoje kasmet pavagiama apie 18 tūkst. automobilių, tuo tarpu prieš 23 metus ilgapirščiai šalyje nugvelbė 105 tūkst. automobilių.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode