Parama dėkojame




Sprogimas

Rusijos antimonopolinė tarnyba skyrė „Google“ 6,78 mln. eurų baudą

 

Rusijos federalinė antimonopolinė tarnyba pranešė skyrusi JAV interneto milžinei „Google“ 438 mln. rublių (6,78 mln. eurų) baudą už konkurencijos pažeidimus mobiliojo ryšio įrenginių programinės įrangos rinkoje.

Kaltinimai „Google“ piktnaudžiavimu dominuojančia padėtimi Rusijos mobiliųjų aplikacijų rinkoje buvo oficialiai pateikti pernai, Rusijos konkurencijos reguliuotojui atlikus tyrimą pagal pagrindinės „Google“ konkurentės Rusijos rinkoje – bendrovės „Yandex“ – skundą.

„Google“ apkaltinta trukdymu kitiems programėlių kūrėjams per „Google Play“ paslaugą įdiegti jas į „Android“ operacijų sistemoje veikiančius išmaniuosius telefonus.

Daugiau kaip pusmetį trukusį bylinėjimąsi Rusijos teismuose JAV korporacija pralaimėjo.

„Esame tikri, kad toks sprendimas gerins konkurencijos sąlygas Rusijos mobiliosios programinės įrangos rinkos, ir tai bus paranku vartotojams. Konkurencijos apsaugos įstatymo turi laikytis visos produkciją Rusijos rinkai teikiančios kompanijos, taip pat ir tarptautinės“, – pareiškė Rusijos žinybos atstovė Jelena Zajeva.

„Google“ grėsė nuo 1 proc. iki 15 proc. pajamų šioje rinkoje dydžio bauda. Rusijos antimonopolinė tarnyba neatskleidžia, kaip buvo nustatytas skirtos baudos dydis, pareikšdama, jog tai – konfidenciali informacija.

„Google“ patvirtino gavusi Rusijos antimonopolinė tarnybos pranešimą apie skirtą baudą, teigia šį sprendimą išsamiai išnagrinėsianti ir tik tada spręsianti dėl tolesnių veiksmų.

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode