Parama dėkojame




Studento pažymėjimus pirmakursiai gaus prieš Rugsėjo 1-ąją

 

Lietuvos studentų sąjunga informuoja, kad nuo šių metų ant pažymėjimo bus rašoma ne tik studijų pabaigos, bet ir pradžios data, tad pirmakursiai, suskubę užsisakyti Lietuvos studento pažymėjimus (LSP), juos gaus dar prieš rugsėjo 1 d.

„Anksčiau pažymėjimus galėdavome išduoti tik nuo rugsėjo pirmos dienos, kadangi tuomet oficialiai įgyjamas studento statusas. Studentams tai buvo nepatogu, nes negalėdavo nuo pat mokslo metų pradžios naudotis jiems priklausančiomis lengvatomis. Šią problemą išsprendėme ant pažymėjimo užrašę jo galiojimo pradžios datą – einamųjų metų rugsėjo pirmą dieną. Tad pirmakursiai pažymėjimus galės atsiimti iškart, kai jie bus pagaminti, o nuolaidomis galės pradėti naudotis vos prasidėjus mokslo metams“, – sako Studentų sąjungos prezidentas Paulius Baltokas.

P. Baltokas ragina studijas pradėsiančius jaunuolius suskubti užsisakyti LSP, nelaukiant mokslo metų pradžios. „Pirmakursiai turėtų būti budrūs ir užsisakyti LSP vos pasirašę sutartį su aukštąja mokykla. Taip pat raginame ir aukštąsias mokyklas kaip galima greičiau sukelti duomenis apie naujus studentus į Studentų registrą, kadangi tik gavę studento užsakymą ir patvirtinimą apie studijas iš registro galime gaminti pažymėjimus. Tai itin aktualu pirmakursiams, norintiems naudotis transporto lengvatomis ir kitomis nuolaidomis nuo pat mokslo metų pradžios“, – sako P. Baltokas.

Primename, kad nuolatinių studijų studentams, turintiems galiojanti LSP, taikoma 80 proc. nuolaida įsigyjant terminuotą važiavimo miesto viešojo transporto bilietą ir 50 proc. nuolaida įsigyjant vienkartinį miesto, priemiestinio arba tarpmiestinio susisiekimo bilietą. LSP yra naudojamas kaip praėjimo kontrolė aukštųjų mokyklų bendrabučiuose, bibliotekose, valgyklose bei laikant egzaminus ar kitus atsiskaitymus. 

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode