Sprogimas

Užsienio reikalų ministerijoje lankėsi moksleiviai iš Rytų Ukrainos

Užsienio reikalų ministerijoje rugpjūčio 11 d.  lankėsi moksleiviai iš Rytų Ukrainos, viešintys Lietuvoje Akmenės rajono savivaldybės kvietimu.

10 moksleivių iš Rytų Ukrainos dėl Luhansko ir Donecko srityse tebevykstančių karinių veiksmų buvo priversti pasitraukti iš savo namų, šiuo metu laikinai gyvena kitose Ukrainos vietose. Lietuvoje jie lankosi Akmenės rajono savivaldybės iniciatyva, vaikai iš Vilniaus vyks į stovyklą Balsiuose (Akmenės rajonas), planuoja lankytis pajūryje. Akmenės rajono savivaldybė vaikus iš Rytų Ukrainos priima jau antrus metus iš eilės.

Su moksleiviais susitikęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pasidžiaugė, kad ne tik Lietuvos valstybės institucijos, bet ir savivaldybės aktyviai įsitraukia teikiant pagalbą Ukrainai. „Labai noriu pasidžiaugti šia prasminga Akmenės rajono savivaldybės iniciatyva, rodančia Lietuvos žmonių nuoširdų solidarumą su Ukrainos žmonėms. Svarbu, kad ypatingas dėmesys skiriamas vaikams, kurie yra labiausiai nukentėję dėl Rusijos karinės agresijos Ukrainoje,“ – sakė ministras.

Lietuvos Respublikos Vyriausybė finansuoja vaikų iš Rytų Ukrainos mokymą ir apgyvendinimą Lietuvoje, taip pat projektus, susijusius su rytų Ukrainos vaikų reabilitacija ir mokymais Lietuvoje ir Ukrainoje. Pagal Lietuvos užsienio reikalų ministerijos ir Švedijos instituto lėšomis finansuojamą Lietuvos ir Ukrainos vystomojo bendradarbiavimo projektą „Parama nuo konflikto nukentėjusiems Rytų Ukrainos regionams švietimo srityje: kelyje į pokyčius“ Lietuvoje lankosi moksleivių iš Luhansko srities grupės, kurios dalyvauja praktiniuose savaitės trukmės mokymuose, taip pat organizuojami specialūs mokymai Rytų Ukrainos mokytojams ir mokyklų psichologams.

Nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios Lietuvos institucijos jau yra skyrusios Ukrainai paramos už daugiau kaip 4,5 mln. eurų.

Jungtinių Tautų Vaikų fondo (UNICEF) (angl. The United Nations Children's Fund) duomenimis, konfliktas palietė apie 580 000 vaikų, daugiau nei 215 000 jų buvo priversti ieškoti prieglobsčio kitose Ukrainos vietose, apie 200 000 vaikų yra reikalinga psichologinė pagalba.

URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode