Sprogimas

Brakonierių išdavė ant avilio padžiautas kailis ir iš puodo styrantis ragas



Aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai ištyrė neeilinį brakonieriavimo atvejį. Š. m. rugpjūčio 5 d. aplinkosaugininkai Molėtų rajone, vienoje iš Giedraičių seniūnijoje esančių sodybų, ant bičių avilio pamatė užmestą gyvūno kailį. Apžiūrėję įsitikino, kad tai neseniai nudirtas tauriojo elnio kailis. Netoliese rado ir lauko viralinę, ant kurios virė du puodai, o viename iš jų styrojo elnio ragas.

Apžiūrėjus katilų turinį, pareigūnams nekilo abejonių, kad tai antramečio tauriojo elnio patino galvos dalys.
Šiuo metu tauriuosius elnius medžioti draudžiama, todėl aplinkosaugininkai ėmėsi skubiai tirti, kaip sodyboje atsidūrė gyvūno kailis ir galva. Pareigūnai surinko pakankamai įrodymų, tad kaltininkui – vienam iš medžiotojų klubo „Dubingiai“ medžiotojų – teko savo kaltę pripažinti. Jis teigė, kad š. m. rugpjūčio 2 d. vėlai vakare tykodamas medžiojo šernus ir rugiuose per klaidą nušovė antrametį tauriojo elnio patiną, kurį kitą rytą vietoje išdorojo, o skerdieną parsinešė į namus.
Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, paimtas medžioklinis šautuvas. Byla perduota nagrinėti Molėtų rajono apylinkės teismui. Medžiotojui gresia bauda nuo 868 iki 1737 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienerių iki penkerių metų ir medžioklinio ginklo konfiskavimu.
Už draudžiamu metu sumedžiotą elnią vyras taip pat turės atlyginti gamtai padarytą žalą – daugiau nei 5500 eurų.


LR Aplinkos ministerija, komunikacijos skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode