Parama dėkojame




Sprogimas

Šalies vadovė priėmė teisėjų priesaikas



Trečiadienį, liepos 20 d., Vilniuje, Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretus dėl 6 apylinkių teismų ir vieno administracinio teismo teisėjų skyrimo ir priėmė jų priesaikas.
Šalies vadovė pabrėžė, kad šiandien teisėjų bendruomenė pasipildo naujais nariais, kurie prisiekia būti ištikimi Lietuvos Respublikai, vykdyti teisingumą ir ginti žmones. Anot Prezidentės, teisėjo darbas reikalauja nešališkumo, moralės, sąžiningumo ir pagarbos, tai – įsipareigojimas nuolatos tarnauti tiesai ir žmogiškumui.


Prezidentės teigimu, aukšta profesinė kompetencija, asmeninės savybės ir stipri motyvacija leidžia neabejoti, kad pareigas teisėjai atliks garbingai ir vykdys tikrą, o ne formalų teisingumą.
Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja paskirta Beata Martišienė; Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjomis – Gerda Sinkevičienė ir Sigita Taurienė; Kauno apylinkės teismo teisėjomis paskirtos Simona Dementavičienė ir Anita Sereikienė; Šiaulių apylinkės teismo teisėju – Aleksandras Rusakas; Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėja paskirta Skaistė Viburytė.
Prisiekusiems teisėjams šalies vadovė palinkėjo tvirtybės ir išminties vykdant teisingumą ir stiprinant teisinę Lietuvos valstybę.

Paulius Kalmantas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode