Parama dėkojame




Sprogimas

BNS žurnalistas neįleistas į Skaidrumo mokyklos renginį su prezidente

BNS žurnalistas nebuvo įleistas į su korupcija kovojančios nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus organizuojamos Skaidrumo mokyklos renginį, kuriame dalyvavo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Mykolo Romerio universitete ketvirtadienį vyko šalies vadovės susitikimas su vasaros mokyklos dalyviais.

Žiniasklaidos atstovams buvo leista dalyvauti per kelias minutes trukusias D.Grybauskaitės ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovo Sergejaus Muravjovo įžangines kalbas. Vėliau prezidentės spaudos tarnybos atstovas paprašė BNS žurnalisto palikti renginį, aiškindamas, jog tai Skaidrumo mokyklos organizatorių sprendimas.

Nevyriausybinės organizacijos projektų vadovė Jurgilė Trumpytė BNS teigė, kad dėl renginio uždarumo buvo sutarta su Prezidentūra.

„Kartu su Prezidentūra buvo sutartas formatas, kad prezidentė susitinka su dalyviais neformaliam pokalbiui“, - sakė J.Trumpytė.

S.Muravjovas teigė, jog rengdama renginius organizacija atsižvelgia į juose dalyvaujančių žmonių pageidavimus dėl viešumo.

„Tai, kad tai buvo neformalus susitikimas, yra įprasta tokio pobūdžio mokyklų ir tokių renginių praktika, ir jeigu žmogus, kuris dalyvauja, jis pageidauja neviešumo, mūsų kaip mokyklos organizatorių tikslas yra tai užtikrinti“, - teigė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas.

„Mūsų tikslas yra padaryti taip, kad žmonės galėtų susitikti ir galėtų pabendrauti, ir kaip renginio organizatorius noriu įsiklausyti į visų pusių pageidavimus. Mes suprantame, kad yra įprasta pasaulyje turėti įvairius diskusijų formatus. Kadangi mūsų tikslas yra padaryti taip, kad žmonės bendrautų, tai ir ieškome būdų padaryti, kad taip įvyktų“, - pridūrė jis.

Po renginio prezidentės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriame D.Grybauskaitė teigė, jog Lietuva yra gera vieta skaidrumo sambūriui.

„Skaidri valdžia, reikli ir korupcijai nepakanti visuomenė – bendras visos Lietuvos tikslas. Korupcija neturi sienų, o globalėjančiame pasaulyje ji pasireiškia vis naujesnėmis formomis. Todėl aktyvi kova ir priešinimasis nesąžiningumui yra ypač svarbūs“, – sakė šalies vadovė.

Korupcijos suvokimo indekse pernai Lietuva buvo 32 iš 168 valstybių. Per pastaruosius penkerius metus korupcijos suvokimo indekse Lietuva pakilo 20 vietų aukštyn.

Pagal naujausio Lietuvos korupcijos žemėlapio duomenis, tarp Lietuvos gyventojams aktualių problemų korupcija užima šeštą vietą.

Vilnius, liepos 7 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode