Parama dėkojame




Sprogimas

Valstybei gali tekti atlyginti beveik milijono eurų žalą dėl neteisėtų prokuroro veiksmų

Šiandien Vilniaus apygardos teismas gavo žvejybos bendrovės „Arctic Fishing“ beveik milijono eurų vertės ieškinį dėl Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro V. Lazausko neteisėtais veiksmais sukeltos žalos atlyginimo.
„Baudžiamojo proceso priemonės negali tapti priemone konkurentams spręsti kilusius civilinius ginčus.

Tą pripažino jau ir teismas galutine nutartimi panaikindamas neteisėtus prokuroro sprendimus. Ypač gaila, kai valstybės baudžiamojo proceso priemonės taikomos konkurentų iš Rusijos prašymu“, – situaciją komentavo „Arctic Fishing“ direktorius Giedrius. Gruzdys.
Bendrovė teismo taip pat prašo neteisėtus veiksmus atlikusį prokurorą V. Lazauską byloje įtraukti kaip trečiąjį asmenį, kadangi, pasak žvejybos bendrovės, kilusio ginčo atveju galima paties prokuroro asmeninė civilinė atsakomybė už bendrovei sukeltą žalą.
„Mūsų nuomone, ne valstybė, o žalą sukėlęs asmuo turi atsakyti už neteisėtus veiksmus. Tuo atveju, jeigu asmuo žino, kad už savo atliktus veiksmus jam gresia asmeninė atsakomybė, prieš imdamasis neteisėtų veiksmų, jis tikrai daugiau pagalvos“, – aiškino  „Arctic Fishing“ direktorius.
Nagrinėjamame ginče UAB „Arctic Fishing“ atstovauja advokatų kontoros GLIMSTEDT teisininkai.

Justinas PODERIS
„Glimstedt“ vyr. teisininkas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode