Sprogimas

Nacionalinės operos ir baleto teatro scenoje – „Dainų dainelės“ laureatai

 

Gegužės 27 d. 11 val. Šokio teatre (T. Kosciuškos g. 9, Vilnius) švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė apdovanos Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurso „Dainų dainelė“ laureatus, jų mokytojus diplomais ir atminimo dovanomis.

Gegužės 28 d. 18.30 val. ir gegužės 29 d. 11 val. laureatai koncertuos Nacionaliniame operos ir baleto teatre.

„Retai viename renginyje galima pamatyti tiek daug talentingų vaikų, kiek jų pasirodo „Dainų dainelės“ koncertuose. Šis konkursas - vienas unikaliausių, kuris kiekvieną kartą su nauja jėga patvirtina savo kūrybinį gyvybingumą. Čia dalyvauja tūkstančiai muzikalių, talentingų vaikų, siekiančių meninių aukštumų arba tiesiog mylinčių dainą ir norinčių tuo pasidalinti su kitais. Pačių profesionaliausių mokytojų dėka ugdomi  vis nauji talentai, keisiantys ir jau keičiantys Lietuvos muzikinį gyvenimą“,- sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Pasak ministrės, šis gilias tradicijas turintis konkursas atvedė į didžiąją sceną ne vieną garsų klasikinės bei populiariosios muzikos dainininką, o kiekvienam, kuris dalyvavo „Dainų dainelėje“, atvėrė daugiabalsį muzikos pasaulį.

,,Dainų dainelės“ 2016 metų laureatais vertinimo komisijos, kuriai vadovavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Dainavimo katedros profesorius Virgilijus Noreika, sprendimu tapo 40 konkurso dalyvių (solistų ir ansamblių). 1 laureatą išrinko TV žiūrovai, balsuodami specialiai sukurtoje svetainėje www.dainudainele.lt .

Konkurso geriausieji išrinkti iš beveik 400 solistų ir ansamblių, dalyvavusių 15-koje finalinių koncertų, kuriuos nuo vasario mėnesio tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija.

Laureatais tapo 15 savivaldybių atstovai. Daugiausiai konkurso laimėtojų iš Šiaulių, Klaipėdos, Vilniaus.

Konkurso laureatus parengė 31 vadovas. Daugiausiai - 3 laureatus - paruošė Visagino Č. Sasnausko menų mokyklos mokytoja Vita Pimpienė ir Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro neformaliojo švietimo mokytoja Edita Linkevičienė.

Laureatų koncertuose Operos ir baleto teatre skambės įvairių žanrų: klasikos, džiazo, šiuolaikiniai kūriniai, taip pat lietuvių liaudies, lietuvių kompozitorių ir užsienio dainos.
Laureatams akompanuos Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras ir LRT muzikantų grupė.

Apie konkursą

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursą „Dainų dainelė“ organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Nacionalinė M.K Čiurlionio menų mokykla ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.


„Dainų dainelė” – tai kas antri metai vykstantis ir turintis ilgametes tradicijas konkursas, kuriame dalyvauja vaikai ir mokiniai nuo 3 iki 19 metų. Jis į profesionalią sceną atvedė daug žymių atlikėjų: Vytautą Juozapaitį, Juditą Leitaitę, Liudą Mikalauską, Oną Kolobovaitę, Vaidą Genytę, Rafailą Karpį.


Šiuo nacionaliniu jaunųjų dainininkų renginiu siekiama puoselėti dainavimo tradicijas, skatinti gabių vaikų meninę saviraišką, atrinkti geriausius šalies jaunuosius solistus ir vokalinius ansamblius.


Šiais mokslo metais nuo konkurso pradžios mokyklose ir savivaldybėse vykusiuose „Dainų dainelės“ koncertuose dalyvavo daugiau nei penki tūkstančiai dainininkų. O nuo 1974 metų rengiamoje „Dainų dainelėje“ dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.



Švietimo ir mokslo ministerijos

Komunikacijos skyrius

 

 

 

 

 

 

                                                                  

                    

 

 

 

 

 

                                                                    

                    

                    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode