Parama dėkojame




Prezidentūros erdvės – atviros visiems

LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotas Atvirų erdvių visuomenei projektas, kaip ir kasmet, kviečia visus vilniečius ir miesto svečius apsilankyti Prezidentūros kieme ir naujojo sezono renginiuose.
Nuo šeštadienio, balandžio 23 d. iki vėlyvo rudens, savaitgaliais Prezidentūroje tradiciškai atveriami vartai ir visi norintieji kviečiami užsukti ir aplankyti ne tik didįjį kiemą, bet ir istorinį parką. Prezidento rūmų ansamblį galima lankyti šeštadieniais ir sekmadieniais nuo 11.00 iki 18.00 val. Įėjimas pro Universiteto g. esančius vartus.
Šeštadienį, balandžio 23 d., 12 val. Valstybės pažinimo centre vyks japoniškų trieilių – haiku – kūrybinės dirbtuvės su poetu, fotografu Dainiumi Dirgėla. Dalyviai sužinos daugiau apie šį seną poezijos žanrą ir jo aktualumą XXI a., susipažins su dirbtuvių autoriaus haiku ir fotohaigų kūryba, patys bandys kurti haiku ar fotohaigą.
Balandžio 23–24 d. Vilniuje vyks antrasis „Open House Vilnius" atviros architektūros savaitgalis, kurio metu duris atvers daugiau nei 40 Vilniaus pastatų, tarp jų ir Prezidentūros rūmuose įsikūręs Valstybės pažinimo centras. Pastate, kuris statytas, kaip Prezidento rezidencija vykdant rekonstrukciją išsaugota didžioji dalis pirminės pastato struktūros, tačiau pastatas pritaikytas visai kitai naujai funkcijai. Atviros ekskursijos vyks nuo 11 val. kas 30 minučių. Paskutinė ekskursija prasidės 17 val. Įėjimas į Centrą pro Universiteto g. esančius vartus.
Sekmadienį, balandžio 24 d., 14 val. Prezidentūros kieme bus minimos 400-osios Viljamo Šekspyro mirties metinės. Renginyje senosios muzikos ir šokio ansamblis „Banchetto Musicale" mokys visus susirinkusiuosius Šekspyro laikų šokių, išpopuliarėjusių didikų rūmuose. Norintieji prisiliesti prie Šekspyro kūrybos, galės dalyvauti #‎PlayYourPart iniciatyvoje, pasidalydami savo mėgstamiausia citata ar ištrauka iš Šekspyro kūrinių lietuvių ar anglų kalba.
Visi renginiai nemokami. Su savimi būtina turėti asmens dokumentą. Daugiau nuolat atnaujinamos informacijos apie renginius ir ekskursijas, kurios vyksta kiekvieną penktadienį ir šeštadienį, rasite Prezidentūros interneto tinklalapyje www.lrp.lt.

Paulius Kalmantas
Specialistas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode