Sprogimas

Už šnipinėjimą nuteistas A. Paleckis sulaikytas ir išvežtas į pataisos namus

pataisosTrečiadienį Vilniaus policija sulaikė už šnipinėjimą Rusijai kalėti nuteistą Algirdą Paleckį ir išvežė jį į pataisos namus.

„Buvo sulaikytas prieš 15 valandą“ – BNS Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja.

Pasak jos, A. Paleckis išvežtas į Vilniaus pataisos namus.

Buvęs Socialistinio liaudies fronto vadovas A. Paleckis teismų prašė jį išteisinti, nes esą jokio nusikaltimo nepadarė.

„Pats Algirdas laikosi ramiai, nusiteikęs tvirtai, kovingai. Nes nei kalėjimas, nei bet kokie persekiojimai teisybės neužsmaugs. Mūsų reikalas teisingas. Mes nugalėsim“, – rašoma su A. Paleckiu siejamos organizacijos „Teisingumo aušra“ feisbuko paskyroje.

A. Paleckis neseniai jis pranešė steigiantis naują kairiosios pakraipos partiją „Teisingumo aušra“, taip pat nori dalyvauti prezidento rinkimuose.

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį išdavė patvarkymą vykdyti nuosprendį A. Paleckiui.

Praeitą penktadienį Apeliacinis teismas paliko galioti pernai liepą Šiaulių apygardos teismo A. Paleckiui paskirtą šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Iki šiol A. Paleckis buvo paliktas laisvėje, teismui palikus galioti intensyvią priežiūrą ir anksčiau sumokėtą 50 tūkst. eurų užstatą.

18 mėnesių, kuriuos jis praleido būdamas suimtas per ikiteisminį tyrimą ir laukdamas teismo nuo 2018 metų spalio iki 2020 metų balandžio, yra įskaičiuojami į teismo nuosprendžiu paskirtos bausmės laiką. Tai reiškia, kad A. Paleckis turėtų kalėti apie penkerius metus.

Pasak Generalinės prokuratūros, nuo 2017 metų vasario iki 2018 metų spalio A. Paleckis bei vilnietis verslininkas Deimantas Bertauskas, veikdami organizuotoje grupėje su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu Rusijos žvalgybos darbuotoju ir kitais Rusijos piliečiais, vienas iš kurių teismo pripažintas kaltu Sausio 13-osios byloje, Lietuvoje už piniginį bei kitokį atlygį rinko Rusijos žvalgybą dominančią informaciją. Nuteistasis Sausio 13-osios byloje yra Michailas Golovatovas.

Kaltinamiesiems, kaip teigia prokuratūra, buvo suformuotos užduotys rinkti informaciją apie Sausio 13-osios bylą tyrusius pareigūnus ir teisėjus, taip pat informaciją apie kitas su Rusijos agresija prieš Lietuvą 1990–1991 metais susijusias bylas.

Pirmosios instancijos teismas D. Bertauską atleido nuo baudžiamosios atsakomybės, jo byla nutraukta. Teismas paskelbė, kad jo geranoriškas parodymų davimas turėjo esminę reikšmę atskleidžiant Rusijos žvalgybos subjektų neteisėtą veiklą Lietuvoje.

Praėjusiame dešimtmetyje A. Paleckis buvo nuteistas už sovietų agresijos neigimą per 1991 metų Sausio 13-osios įvykius, kai pareiškė, kad tądien „saviškiai šaudė į savus“. Skirdamas bausmę Šiaulių apygardos teismas atsižvelgė ir į šią aplinkybę, kad A. Paleckis buvo teistas dėl nusikalstamos veikos, susijusios su Sausio 13-osios įvykiais.

1971 metais Berne, Šveicarijoje, gimęs A. Paleckis Vilniaus universitete yra įgijęs žurnalisto ir tarptautinių santykių specialisto diplomus, 1994-1995 metais tarptautinius santykius studijavo Tarptautiniame administracijos institute Paryžiuje.

1994 metais jis pradėjo dirbti Lietuvos užsienio reikalų ministerijoje, kuravo santykius su Europos Sąjunga ir jos šalimis narėmis, 2003 metais įsidarbino Seimo pirmininko pavaduotojo patarėju. 

2004-2007 metais A. Paleckis ėjo Seimo nario pareigas.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode