Parama dėkojame




Sprogimas

Projekto pristatymas visuomenės nesudomino

      Penktadienį Mažeikių rajono savivaldybės tarybos posėdžių salėje pristatytas techninis projektas „Mažeikių miesto Laisvės gatvės pėsčiųjų-dviračių takų rekonstravimas“. Jį pristatė rengėjo – UAB „Šiaulių hidroprojektas“ – atstovas. Su projektu susipažinti atėjo Savivaldybės atstovai ir vietinė žiniasklaida, mažeikiškių pristatyme nesulaukta.

Rengiamasi rekonstruoti

      Projektą „Mažeikių miesto Laisvės gatvės pėsčiųjų-dviračių takų rekonstravimas“ rengė UAB „Šiaulių hidroprojektas“, jį pristatė įmonės atstovas Robertas Čėsna. Jis papasakojo, jog pėsčiųjų-dviračių takas bus tiesiamas nuo Vilniaus gatvės iki Laisvės, Sienos ir Algirdo gatvių sankryžos. Darbai vyks dviem etapais: I etapu kairėje Laisvės g. pusėje numatoma įrengti pėsčiųjų-dviračių taką, kuris jungs esamą Laisvės g. pėsčiųjų-dviračių taką, kuris jungsis su II etape projektuojamu pėsčiųjų-dviračių taku. Likusioje atkarpoje I etapu įrengiamas 1,5 m pločio ir 874,0 m ilgio pėsčiųjų takas. Dešinėje Laisvės g. pusėje II etapu numatoma įrengti 934,0 m ilgio, 1,6 m pločio pėsčiųjų-dviračių taką.

     Atnaujinus šią beveik kilometro ilgio atkarpą, į vieną bendrą sistemą būtų sujungtas dviračių takas, prasidedantis ties vadinamąja Viekšnių pervaža ir vedantis iki Tulnikių.

      Pasak Savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vyriausiosios specialistės Vidos Kosienės, kol nėra nupirkti rangos darbai, nežinoma ir konkreti bendra viso projekto vertė, tačiau numatyta projektinė jo kaina su rezervu – 936 tūkst. eurų. Didžiąją dalį pirmajam projekto etapui įgyvendinti jau yra skyrusi Susisiekimo ministerija.

Nėra kompleksinis sutvarkymas

      Susirinkusieji domėjosi, kokio pločio bus takas, kur jis prasidės ir kiek tęsis. Pasak V. Kosienės, dabartiniai šaligatviai netinka nei pėstiesiems, nei dviratininkams, todėl numatyta rekonstruoti.

      Mažeikiškis Tomas Gulbinas klausė, ar bus atskirti dviračių ir pėsčiųjų takai. R. Čėsna paaiškino, kad eismas vyks vienu srautu, kadangi šaligatvių plotis neleidžia jų atskirti. Pasak projektavimo įmonės atstovo, takai bus grįsti trinkelėmis ir turės būti įvažiavimai į kiemus, taip pat įrengti atitinkami nuvažiavimai dviračiais, neįgaliesiems su vežimėliais. Taip pat bus sutvarkytos perlaidos ir lietaus kanalizacija, kad vanduo neplūstų į privačias valdas.

      Taip pat susitikimo dalyviai klausė, ar išliks autobusų sustojimai. Į tai buvo atsakyta, kad sustojimai liks savo vietose. Bus įrengtos pėsčiųjų perėjos.

      Pasak Savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėjo Alfonso Žiulpos, šis projektas nėra kompleksinis visos infrastruktūros sutvarkymas, kaip buvo kiti projektai, jis skirtas tik pėsčiųjų ir dviračių takų rekonstrukcijai. A. Žiulpos teigimu, darbai turėtų prasidėti jau šiemet, kitais metais turėtų baigtis, jei gaus visą finansavimą.                     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode