Sprogimas

A. Bilotaitė: apie 1,5 tūkst. migrantų bus apgyvendinti Rūdninkų poligone

rudSprendžiant migrantų krizę, Apie 1,5 tūkst. užsieniečių bus apgyvendinti Šalčininkų rajone esančiame Rūdninkų poligone, palapinių miestelyje, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Padarytas sprendimas, dabar važiuoja palapinės į Rūdninkų poligoną, kuris yra Viešojo saugumo tarnybos prižiūrima teritorija. Ten tikrai bus nesudėtinga užtikrinti saugumo klausimus, ir yra labai palanki teritorija, kurioje galima, tikriausiai, 1,5 tūkstančio sutalpinti ir apgyvendinti žmonių. Palapinės jau keliauja ten, dirba žmonės, tikimės, kad labai greitu metu ten galėsime vežti žmones“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministrė.

Anot jos, pasienio užkardose migrantų nebėra galimybės laikyti, kadangi tai apsunkina pareigūnų darbą.

Dėl Dieveniškių trauktis nežada

Kalbėdama apie Dieveniškių gyventojų pasipriešinimą migrantų apgyvendinimui buvusios mokyklos bendrabutyje, ministrė sakė, kad negatyvias nuotaikas kursto „grupės, turinčios politinių motyvų“.

„Matome, kad šioje situacijoje labai aktyviai dalyvauja įvairios grupės, taip pat ir grupės, turinčios kažkokių politinių motyvų, tiek ,galbūt, užsiimančios tam tikra neteisėta veikla ir tas labai jaučiasi“, – tvirtino A. Bilotaitė.

Ji taip pat patikino, kad trauktis dėl migrantų apgyvendinimo čia neketinama.

„Mes nuo savo sprendimų nesitraukiame ir tikrai manau, kad bus padaryti kažkokie sprendimai. Tikrai, manome, kad neteisėtos tokios veiklos, kurios dabar vyksta, yra bloga labai tendencija ir tai yra netoleruotina mūsų valstybėje“, – tvirtino ministrė. 

Anot jos, Dieveniškėse siekiama apgyvendinti vaikus ir kitas pažeidžiamas grupes tik laikinai, iki rugsėjo pirmosios, tačiau „žmonės yra klaidinami, bauginami turint kažkokius, matyt, interesus ir motyvus“.

„Matyt, yra noro gauti ar politinių dividendų, ar kažkokių kitokių motyvų, nes ta vietovė turi specifiką ir yra, matyt, didelis nenoras, kad ten būtų daugiau pareigūnų, daugiau kontrolės ir tai galimai sutrukdytų tam tikras veiklas“, – užsiminė ministrė. 

A. Bilotaitė taip pat patikino, kad Medininkuose, Pasieniečių mokyklos teritorijoje jau šią savaitę turėtų būti atvežti moduliniai nameliai, kuriuose bus galima apgyvendinti apie 800 žmonių.

Šiemet iš Baltarusijos į Lietuvą pateko 2730 nelegalių migrantų, didžioji dalis sulaikytųjų per Lietuvą siekia patekti į Vakarų Europos valstybes. Lietuvos pareigūnai vadina išaugusią migraciją organizuota kaimyninės šalies režimo akcija prieš Lietuvą. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode