Parama dėkojame




Sprogimas

Elektros neturi apie 55 tūkst. vartotojų

Lietuvoje dėl gausaus sniego sukeltų gedimų elektros trečiadienio rytą neturi apie 55 tūkst. namų ūkių.

Pasak Energijos skirstymo operatoriaus (ESO), daugiausiai gedimų yra Vilniaus ir Utenos regionuose, kur be elektros yra atitinkamai apie 19 tūkst. ir 16 tūkst. vartotojų.

Gedimai nuo ryto šalinami toliau, šį rytą prie snygio sukeltų gedimų šalinimo dirba maždaug 250 brigadų, tačiau elektros atstatymas užtruks. 

„Situacija yra ypač sudėtinga dėl to, kad krentantis sniegas yra šlapias ir dėl didelio sniego kiekio. Pabrėžiame, kad remonto darbus trukdo ir faktas, kad kai kur technika iki gedimų tiesiog neprivažiuoja per sniegą. Situacija apsunkinta dėl to, kad snygis nesibaigia, net po visos dienos darbo vėl tose pačiose linijose miškuose yra nutrūkimai“, – pranešė ESO.

Didžiausias prioritetas skiriamas namų ūkiams, kurie elektros neturi ilgiausiai.

Kauno regione elektros neturi apie 8,3 tūkst. namų ūkių, Alytaus regione – apie 7 tūkst., o Panevėžio regione – apie 6,3 tūkst. ESO duomenimis, kituose šalies regionuose snygis ir gedimų skaičius yra mažesnis. 

Tikimasi, kad trečiadienį pagerėjus oro sąlygoms gedimų mažės. 

Autoriai: Ignas Jačauskas, Erika Alonderytė

enmin.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode