RETRO

Karantinas galėtų būti pratęstas iki kovo pradžios – A. Dulkys

Karantinas galėtų būti pratęstas iki kovo pradžios, o jo atlaisvinimas priklausys nuo atvejų skaičiaus, teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Jo poziciją BNS penktadienį perdavė atstovė spaudai Aistė Šuksta.

„Prognozuočiau, kad karantino suvaržymai galėtų būti pratęsti dar mėnesiui“, – teigiama ministro komentare.

Šiuo metu karantinas galioja iki sausio pabaigos, sprendimą dėl jo pratęsimo priims Vyriausybė.

Ministras nesiėmė prognozuot, kada konkrečiau galėtų būti švelninamos karantino sąlygos. 

„Tai priklauso nuo atvejų skaičiaus. Šiuo metu turime daugiau nei 500 naujų atvejų per dieną 100 tūkst. gyventojų per dvi savaites. Kai atvejų skaičius ženkliai mažės ir išliks stabilus 14 dienų, tuomet galime tikėtis laipsniško ribojimų mažinimo“, – teigia A. Dulkys.

Interviu „Verslo žinioms“ penktadienį sveikatos ministras sakė prognozuojantis, kad karantinas būtų pratęstas dar mėnesiui, o jo švelninimas galimas tik vasariui įsibėgėjus.

Siekiant suvaldyti koronavirusą, lapkričio pradžioje įvestas karantino režimas gruodžio viduryje sugriežtintas ir pratęstas iki sausio 31 dienos.

Jo metu uždarytos daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose. 

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode