Sprogimas

G. Nausėda: realu iki vasaros paskiepyti 70 proc. suaugusių žmonių

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad iki vasaros nuo koronaviruso paskiepyti 70 proc. suaugusių asmenų Europos Sąjungoje (ES) yra ambicingas, bet pasiekiamas tikslas. 

Tam reikia užtikrinti didesnius vakcinos gamybos pajėgumus ir paskirstymą, tinkamai pasirengti masiniam skiepijimui, pasirūpinti efektyvia komunikacija, tviteryje ketvirtadienio vakarą rašė G. Nausėda, dalyvaujantis nuotoliniame Europos Vadovų Tarybos (EVT) susitikime. 

Prieš susitikimą jis teigė, kad ES turėtų siekti iki vasaros paskiepyti kritinę masę visuomenės, taip suformuojant kolektyvinį imunitetą. Prezidentas taip pat sakė, kad su dabartiniais vakcinų pristatymo kiekiais būtų įmanoma paskiepyti mažiau nei trečdalį visuomenės, bet vilčių teikia tai, kad bus patvirtintos kitų gamintojų vakcinos.

ES iki šiol patvirtino dvi vakcinas nuo koronaviruso. Praėjusį mėnesį bendrijos gyventojai pradėti skiepyti „BionTech“ ir „Pfizer“ vakcina, o sausio pradžioje patvirtinta „Moderna“ bendrovės vakcina. Pranešus apie laikiną pirmosios vakcinos tiekimo sumažinimą, ji šiuo metu naudojama tik revakcinacijai.

Lietuva vakcinas nuo koronaviruso perka kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis iš šešių kompanijų – „Moderna, „AstraZeneca“, „Janssen Pharmaceutica NV“, „Sanofi ir GSK“, „BioNTech ir Pfizer“ bei „CureVac“.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode