Sprogimas

Vyriausybė spręs, ar daliai moksleivių atverti mokyklas, leisti bendrauti vienišiams

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar leisti į mokyklas grįžti moksleiviams, patiriantiems sunkumų mokantis iš namų, taip pat, ar sudaryti galimybę bendrauti vienišiems asmenims.

Šiuos siūlymus švelninti karantiną po antradienio Valstybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimų  Vyriausybei planuoja teikti vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Ministerijos teigimu, šiems vaikams būtų sudaroma galimybė mokyklose mokytis nuotoliniu būdu, gauti tam būtinas priemones, o tiems, kuriems priklauso – nemokamą maitinimą.

Ministerijos duomenimis, papildomos konsultacijos, motyvacija ar aprūpinimas įranga ir internetu reikalingas maždaug 25 tūkst. šalies mokinių, maždaug pusei jų skirtas nemokamas maitinimas.

Taip pat siūloma įteisinti vadinamuosius „socialinius burbulus“, sudarant galimybę bendrauti dviem šeimoms ar namų ūkiams, kai juos sudaro ne daugiau nei vienas asmuo arba jei šeimoje yra neįgalus nepilnametis ar  priežiūros dėl neįgalumo reikalaujantis suaugęs asmuo.

Pažymima, kad tokiems artimus kontaktus turintiems šeimų ar namų ūkio nariams būtų draudžiama turėti artimus kontaktus su kitais asmenimis darbo ir kitose vietose.

Karantinas dėl plintančio koronaviruso Lietuvoje paskelbtas pernai lapkričio 7 dieną, nuo gruodžio 16 dienos jo režimas sugriežtintas ir pratęstas iki sausio 31-osios. 

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose. 

Autorius Ignas Jačauskas

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode