RETRO

I. Šimonytė: staiga visų draudimų neatšauksime

Seimo rinkimus laimėjusios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė į premjero postą Ingrida Šimonytė sako, jog naujoji dauguma neskubės atšaukti kadenciją baigiančios valdžios įvestų draudimų, tačiau žada įvertinti, kurie iš jų pasiteisina.

„Dėl įvairių draudimų ir apribojimų, tai pagrindinė žinutė būtų tokia, kad nebus čia tokios revoliucijos, kad staiga susirenka naujas Seimas, nauja dauguma ir lapkričio kažkurią dieną atšaukia visus sprendimus, kuriuos priėmė ankstesnis Seimas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė politikė.

Pasak jos, visus apribojimus, įskaitant ir prekybą alkoholiu, reikia vertinti pagal tai, ar jie pasiteisino, aptarti juos su sveikatos specialistais, verslu ir kitomis suinteresuotomis grupėmis.

„Tada aš neatmetu, kad kažkokia dalis reikalavimų ar kažkokių nuostatų galėtų ir pasikeisti, bet vėlgi nebus taip, kad atsitiks per naktį, per savaitę ar tuoj pat. Reikia pirmiausia išsiaiškinti, kas veikia, kas neveikia. Kas neveikia, tas turi būti keičiama ir reikia tiesiog aptarti, kaip tai keisti“, – sakė I. Šimonytė.

Iki šiol opozicijoje buvę konservatoriai sekmadienį laimėjo Seimo rinkimus iškovoję 50 mandatų ir pradėjo derybas dėl centro-dešinės valdančiosios koalicijos su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija.

Šios jėgos turėtų trapią 74 narių daugumą Seime. Konservatoriai kviečia telktis ir kitas partijas.

2018-aisiais Lietuvoje iki 20 metų padidintas alkoholio pirkėjų amžius, dar labiau sugriežtinta reklamos kontrolė, padidinti akcizai. 

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

Lt.wikipedia.org nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode