RETRO

Lietuva ir Lenkija atnaujina susitarimą dėl aukštojo mokslo

Lietuva ir Lenkija atnaujina šalių susitarimą dėl šių šalių gyventojų galimybės studijuoti viena kitos universitetuose, kvalifikacijų pripažinimo.

Atnaujintą susitarimą dėl aukštojo mokslo pirmadienį Vilniuje pasirašys švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius ir Lenkijos aukštojo mokslo ir mokslo ministras Wojciechas Murdzekas (Vojcechas Murdzekas).

Susitarimas apima dokumentų, suteikiančių teisę į aukštąjį mokslą, t. y. abiejų šalių asmenims studijuoti viena kitos šalyse, taip pat dėl dalinių studijų, kvalifikacinių bei mokslo ir meno laipsnių pripažinimą.

Kaip pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, susitarimas atnaujina 2005 metais Vilniuje pasirašytą tokią pačią sutartį. Susitarimas atnaujinamas, kadangi per keletą metų pasikeitė abiejų šalių aukštojo mokslo sistemos, teikiamos kvalifikacijos.  

Nuo sutarties pasirašymo 2005 metais Lietuvoje, Studijų kokybės vertinimo centre, kvalifikacijos buvo pripažintos daugiau nei tūkstančiui į Lietuvą tęsti studijų ar dirbti atvykusių asmenų.

Autorė Milena Andrukaitytė

Vilnius, rugpjūčio 3 d. (BNS).

vsf.lrv.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode