Sprogimas

Tėvo dienos proga prezidentas apdovanos tėvus ir globėjus

Tėvo dienos proga penktadienį prezidentas Gitanas Nausėda Prezidentūroje Vilniuje tėvams ir globėjams įteiks padėkos raštus.

„Iš viso bus apdovanoti 16 tėvų ir globėjų, kurių tėvystės istorijos visiems yra įkvėpimo šaltinis, kurie savo pavyzdžiu rodo geriausius tėvystės gebėjimus, augina gausias šeimas, reiškia iniciatyvą globos ir įvaikinimo srityje, įgyvendina įvairiausias šeimas ir bendruomenę stiprinančias idėjas“, – BNS sakė valstybės vadovo patarėjas Antanas Bubnelis.

Padėkų sulauks ir tėvai už tėvystę ypač sunkiomis gyvenimo aplinkybėmis.

Kandidatūras padėkoms gauti teikė Lietuvos šeimos centras, Lietuvos negalios organizacijų forumas, Gausių šeimų asociacija, Lietuvos globėjų ir įvaikintojų asociacija, asociacija „Savarankiškas gyvenimas“.

Ketvirtadienį G. Nausėda pranešė parengęs Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisas, kad ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu būtų galima apdovanoti ne tik penkis ir daugiau vaikų užauginusias motinas, bet ir tėvus, globėjus.

Tėvo diena Lietuvoje švenčiama pirmąjį birželio sekmadienį.

Vilnius, birželio 5 d. (BNS).

Lrp.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode