Parama dėkojame




Sprogimas

Vyriausybė svarstys karantino švelninimą, jei situacija išliks stabili, sako A. Veryga

Vyriausybė yra pasirengusi svarstyti karantino sąlygų laipsnišką švelninimą prekybos vietose ir maitinimo įstaigose, jei situacija dėl koronaviruso plitimo išliks stabili, tačiau apie konkrečius žingsnius kalbėti kol kas per anksti, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Jeigu mes išlaikysime tam tikrą stabilumą, tada galėsime atverti truputį labiau tuos vartus, kad mūsų gyventojai galėtų prieiti prie paslaugų“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė ministras.

„Kol kas apie konkrečių apribojimų sumažinimą negalima kalbėti, nes turime augimą, bet turime ruoštis, kaip mes išeidinėsime iš šitos karantino situacijos ir turime pradėti galvoti, kokiomis aplinkybėmis gyventojai galėtų būti plačiau išleidžiami, atgaivinant tam tikras pardavimo vietas, galbūt viešojo maitinimo įstaigas ir nustatant tam tikras sąlygas“, – kalbėjo A. Veryga. 

Ministro teigimu, sprendimai bus priimami tik po konsultacijų su infektologais ir epidemiologais, kad dėl priemonių švelninimo vėl neprasidėtų staigus koronaviruso skaičiaus augimas. 

Jis svarstė, kad siekiant sumažinti rizikas ir sekant kitų šalių pavyzdžiu būtų galima privalomai tikrinti žmonių kūno temperatūrą, įpareigoti juos dėvėti apsaugines kaukes ir pirštines, registruoti mobiliąją aplikaciją, kad būtų galima atsekti kontaktus užsikrėtimo atveju.

Karantinas Lietuvoje  įvestas iki balandžio 13 dienos. Jo metu uždarytos dauguma parduotuvių, kavinės, barai, tačiau leidžiamas maistas išsinešimui.

Autorius Vaidotas Beniušis

Vilnius, balandžio 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode