Sprogimas

Lietuvoje nustatyti dar 19 koronaviruso atvejų, bendras skaičius – 131

Lietuvoje sekmadienį nustatyti  dar 19 koronaviruso atvejų, bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki  131 pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. 

Septyni atvejai, kurie patvirtinti Nacionalinėje visuomenės sveikatos laboratorijoje, nustatyti asmenims, kurie tyrimus atliko Vilniaus mobiliuosiuose punktuose.

Apie šiuos atvejus informacija šiuo metu tikslinama. Žinoma, kad vienas infekuotas asmuo grįžo iš Airijos, kitas kontaktavo su infekuota Ukmergės ligoninės gydytoja.

10 atvejų nustatyti Santaros klinikų laboratorijoje.

Keturi asmenys grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas – iš Ukrainos, kiti užsikrėtė jau Lietuvoje. Vienas jų – medikė, dirbusi tarptautiniame renginyje, du atvejai klasteriniai, kai užsikrečiama nuo artimo žmogaus. Du asmenys (ne medikai) užsikrėtė Ukmergės ligoninėje.

Trys atvejai nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje.

Vienas atvejis – įvežtinis iš Jungtinės Karalystės. Kiti du asmenys – šios ligoninės slaugytoja ir slaugytojos padėjėja. Medikės išvykusios į užsienį nebuvo, kita informacija tikslinama.

Kauno klinikose patvirtinti keturi atvejai: vienas asmuo grįžo iš Jungtinės Karalystės, vienas atvejis – klasterinis, dar vieno atvejo epidemiologija tikslinama. Tarp infekuotųjų – ir karys iš Nyderlandų. 

Iki sekmadienio 9 val. iš viso ištirta 2086 ėminių dėl įtariamo koronaviruso. 

Kovo 20 dieną mirė pirmas COVID-19 užsikrėtęs žmogus – pagyvenusi moteris iš Ukmergės. 

Pirmoji gydyta nuo viruso moteris iš Šiaulių pasveiko. 

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, kovo 22 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode