Sprogimas

Nuo vidurnakčio iš Lietuvos neleista išskristi šešiems piliečiams, neįleistas norvegas

Nuo pirmadienio vidurnakčio iki ryto iš Vilniaus ir Kauno oro uostų neleista išskristi šešiems Lietuvos piliečiams, neįleistas vienas norvegas, informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

„Nuo karantino pradžios neįleistas vienas asmuo iš Norvegijos Vilniaus oro uoste. Bet jis išskrido tuo pačiu reisu atgal. Vilniaus ir Kauno oro uostuose per šį laiką iš Lietuvos neišleisti šeši Lietuvos piliečiai, neatitikę, paskelbus karantiną, nurodomų sąlygų“, – BNS sakė G. Mišutis.

Anot jo, iki šiol atšaukta apie pusė visų anksčiau planuotų skrydžių iš Lietuvos.

VSAT dar tikslina naujausius duomenis, kiek asmenų neišleista iš šalies ir neįleista į ją pasienyje. Kol kas duomenys, turimi iš pasienio su Lenkija: iki 9 val. ryto į Lietuvą per vienintelį galimą kirsti Kalvarijos patikros punktą neįleisti du užsieniečiai, iš Lietuvos į Lenkiją neišleista 15 asmenų. 

Pasak G. Mišučio, gyventojai yra gerai informuoti apie karantino sąlygas, todėl didesnių problemų, incidentų pavyksta išvengti.

„Žmonės nepatenkinti, bet be jokių ekscesų“, – sakė jis.

Lietuvai nuo pirmadienio vidurnakčio įvedus karantiną, į šalį draudžiama patekti užsieniečiams, taip pat draudžiama iš šalies išvykti Lietuvos piliečiams, išskyrus tuos, kurie dirba ar gyvena užsienyje ar turi VSAT vadovų leidimą.

Vykstantiems į kitas valstybes užsieniečiams dar suteikiama teisė per tris paras kirsti Lietuvos teritoriją tranzitu, be būtinų sustojimų. 

Autorius Ignas Jačauskas

Vilnius, kovo 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode