Sprogimas

Už 3 mln. eurų pernai sukurti 44 nauji spektakliai, 83 muzikinės programos

Šalies teatrai ir koncertinės įstaigos pernai už 3 mln. eurų, skirtų nacionalinei scenos meno programai, sukūrė 44 naujus spektaklius bei 83 muzikines programas, pranešė Kultūros ministerija.

Nacionalinės programos lėšų gavo visos 20 kultūros įstaigų: Nacionalinis operos ir baleto teatras, du valstybiniai muzikiniai teatrai, du nacionaliniai ir šeši valstybiniai dramos teatrai, du valstybiniai lėlių teatrai, Lietuvos nacionalinė filharmonija ir šešios valstybinės koncertinės įstaigos.

Programos lėšomis 13 teatrų sukūrė ir parodė 44 naujus spektaklius, iš jų – 17 nacionalinės dramaturgijos kūrinių.

„Nacionalinės programos lėšos padėjo platesnei spektaklių ir koncertinių programų sklaidai Lietuvos regionuose. Koncertuota ir vaidinta 70-tyje Lietuvos vietovių – penkiomis daugiau nei 2018-aisiais“, – teigiama pranešime.

Už programos lėšas Lietuvos menas pristatytas 11-oje užsienio valstybių, Lietuvoje rodyta 19-os užsienio šalių muzikos kolektyvų koncertinės programos ir 14-os teatrų spektakliai.

Taip pat finansuoti scenos meno pastatymai, kurių dalis rengta bendradarbiaujant su kitais Lietuvos ir užsienio teatrais. Finansavimas skirtas ir jaunųjų menininkų rezidencijoms, teatrų ir koncertinių įstaigų gastrolėms Lietuvos regionuose ir užsienyje, taip pat projektams, pristatantiems užsienio scenos meno kolektyvų programas. Paminėti ir kompozitorių Juozo Naujalio 150-asis bei Stanislovo Moniuškos 200-asis jubiliejus.

Iš viso šioms veikloms skirta 3 mln. eurų – mažiau nei pusė visų prašytų lėšų.

Tokia pat suma teatrams ir koncertinėms įstaigoms numatyta ir šiemet. Paraiškos priimamos iki balandžio, pinigai turėtų būti paskirstyti birželį.

Vilnius, kovo 2 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode