Parama dėkojame




G. Landsbergis siūlo keisti pakartotinių rinkimų tvarką

Mažas rinkėjų aktyvumas per rinkimus į tris laisvas vietas Seime parodė, kad būtina keisti jų tvarką, sako konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Susirūpinimą kelia mažas rinkėjų aktyvumas ir tikrai nedidelis susidomėjimas šiais rinkimais. Manau, kad ši problema turi būti pripažinta ir sprendžiama ateityje. Tikiuosi, kad ir Vyriausioji rinkimų komisija nežiūrės į tai pro pirštus ir galėsime kartu su komisija ieškoti sprendimų problemai spręsti“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė G. Landsbergis.

Anot jo, problema galėtų būti sprendžiama skiriant daugiau dėmesio gyventojams informuojant apie rinkimus arba inicijuojant rimtesnius sistemos pokyčius, įvertinus kitų šalių, kad ir kaimyninės Latvijos pavyzdį.

„Joje yra šiek tiek kitokia vienmandačių apygardų sistema, kai vietoj vieno kandidato vienmandatėje yra balsuojama už sąrašą. Tuomet pirmajam numeriui pasitraukus nereikia organizuoti kitų rinkimų, automatiškai eina antras (partijos – BNS) sąrašo numeris. Arba tiesiog po eilinių rinkimų vienam iš laimėjusiųjų atsisakius, galėtų eiti antras asmuo, nepriklausomai nuo to, kuriai partijai jis priklauso“, – galimus variantus vardijo G. Landsbergis.

Sekmadienį vykusiuose rinkimuose į tris laisvas vietas Seime iš viso balsavo 18,82 proc. rinkėjų. Juose Žirmūnų apygardoje laimėjo konservatorė Paulė Kuzmickienė, jos partijos kolegė Rasa Petrauskienė nugalėjo Gargžduose, pergalę Žiemgalos vienmandatėje apygardoje užsitikrino socialdemokratas Liudas Jonaitis.

Autorius: Ignas Jačauskas

Vilnius, rugsėjo 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode