Sprogimas

Teisingumo ministras žada griežtesnę laisvėje dirbančių nuteistųjų priežiūrą

Pastarosiomis savaitėmis iš įkalinimo įstaigų pabėgus porai nuteistųjų, teisingumo ministras Elvinas Jankevičius žada griežtesnę laisvėje dirbančių nuteistųjų priežiūrą.

„Nuteistųjų resocializacijos procesas, padedantis parengti nuteistąjį gyvenimui laisvėje, turi būti derinamas su atidžia jo priežiūra“, – ketvirtadienį išplatintame ministerijos pranešime cituojamas E. Jankevičius

Nuo šiol pataisos įstaigų pareigūnai turės konsultuotis su kriminaline žvalgyba spręsdami, ar suteikti nuteistajam teisę dirbti laisvėje, taip pat planuojama, kad tokius nuteistuosius kartas nuo karto prižiūrės ir probacijos pareigūnai.

Be kita ko, pataisos įstaigų pareigūnai, vertindami pakartotinio nusikalstamumo riziką, sunkesnius nusikaltimus padariusiems nuteistiesiems galės uždėti ir apykojes, kad būtų fiksuojama buvimo vietą ir judėjimo maršrutas.

Šie pakeitimai įvedami praėjusią savaitę iš darbo vietos Kaune pabėgusiam už pasikėsinimą nužudyti nesunkų sveikatos sutrikdymą ir vagystę nuteistam Andriui Kalasiūnui. Jo iki šiol ieško pareigūnai.

Taip pat iš Pravieniškių pataisos namų rugsėjo 9-ąją peršokęs tvorą pabėgo nuteistasis, jis po kelių valandų buvo surastas ir grąžintas į kalinimo įstaigą.

Šiemet dėl pabėgimo iš įkalinimo įstaigų pradėti šeši ikiteisminiai tyrimai, du iš jų – dėl incidentų pastarosiomis savaitėmis.

Kaip BNS informavo Teisingumo ministerija, kasdien šalyje dirbti į laisvę be sargybos išeina daugiau nei 400 nuteistųjų.

Autorius: Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, rugsėjo 19 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode