Sprogimas

Darželinukams ir pradinukams vėl bus tiekiami vaisiai, daržovės ir pieno produktai

Ikimokyklines ir pradines ugdymo įstaigas lankantiems vaikams nuo mokslo metų pradžios toliau  bus tiekiamas geriamasis pienas ir pieno gaminiai – jogurtas, kefyras, švieži ar brandinti sūriai, o nuo spalio 1 d. – ir vaisiai, daržovės ar jų sultys.

Šie produktai bus tiekiami pagal Žemės ūkio ministerijos remiamą Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programą, kurios pagrindinis tikslas – skatinti vaikus maitintis sveikiau.

Programoje gali dalyvauti bet kuri vaikų ugdymo ir švietimo įstaiga, dalyvavimas yra savanoriškas.

Visi produktai, tiekiami pagal programą, turi būti ekologiški arba pagaminti pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą.

Taip pat nuo 2019–2020 mokslo metų pradžios pagal programą tiekiami vaisiai ir daržovės turi būti gamintojų (augintojų) sufasuoti ir paženklinti.

2019–2020 mokslo metais pieno gaminių dalijimui yra skiriama 3 mln. Eur, o vaisių ir daržovių – 2 mln. Eur.  Šiais mokslo metais nustatytas lėšų limitas vienam vaikui pienui ir pieno gaminiams dalyti yra 2,01 Eur per mėnesį, o vaisiams ir daržovėms – 1,54 Eur per mėnesį.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode