Sprogimas

R. Karbauskis: Vyriausybė bus patvirtinta laiku, tikimės, kad visi kandidatai tiks

 

Atnaujinta Vyriausybė bus patvirtinta laikantis terminų, valdantieji tikisi, kad prezidentui Gitanui Nausėdai tiks pasiūlyti kandidatai, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Vyriausybė bus (patvirtinta – BNS), viskas pagal terminus bus padaryta, ir prezidento, ir premjero susitikimas šiandien rodo, kad viskas bus padaryta laiku“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Premjero Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS patvirtino, kad ministras pirmininkas atnaujintos Vyriausybės sudėtį pateiks trečiadienį. 

„Mes tikimės, kad visi kandidatai, kuriuos pasiūlė partijos koalicijoje, tiks. (...) Bus teikimas ir aš tikiuosi, kad visi ministrai, kurie bus pateikti, bus suderinti ir atitinkamai patvirtinti“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

R. Karbauskis teigė nežinantis, ar prezidentui bus teikiamos visos koalicijos partnerių sutartos kandidatūros iš karto.

„Nežinau, kaip sutarė prezidentas ir premjeras, taip bus padaryta. Mums Seime didelio skirtumo nėra, jei trumpasis variantas, keičiamas pirmame etape vienas ministras, po to mes turėsime dar dviejų kandidatų teikimą, ir Seime reikės tik priimti priesaiką, jei bus teikiami iškart visi pakeitimai, tuo atveju Seime mes turėsime tvirtinti Vyriausybės programą“, – teigė LVŽS pirmininkas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga antradienį paskelbė, kad į susisiekimo ministrus siūlo Seimo narį Jaroslavą Narkevičių, o į vidaus reikalų ministres – frakcijos seniūnę Ritą Tamašunienę. 

Anksčiau svarstyta J. Narkevičių siūlyti į vidaus reikalų ministrus, o Susisiekimo ministerijos vadovu deleguoti buvusį šios ministerijos viceministrą, šiuo metu Kelių ir oro transporto politikos grupės vadovu dirbantį Vladislavą Kondratovičių.

Pasak Lenkų rinkimų akcijos, pakeisti kandidatus nuspręsta partijos tarybos posėdyje atsižvelgus į „prezidento Gitano Nausėdos pastabas ir pageidavimą matyti daugiau kandidatų į ministrų pareigas, (...) į lyčių lygybės aspektą“.

Premjeras šių pakeitimų nekomentuoja, R. Karbauskis tvirtino, jog tai esantis koalicijos partnerių pasirinkimas, o kandidatai, jo manymu, tinkamai eitų ministrų pareigas.

„Tai yra frakcijos vadovė, daug metų Seime, žinanti regionų politiką, galbūt mažiau žinanti vidaus organų darbą, bet iš esmės tai yra politinė pareigybė, ir aš manau, kad ji tinkamai susitvarkytų“, – apie R. Tamašunienę sakė R. Karbauskis.

Komentuodamas J. Narkevičiaus kandidatūrą „valstiečių“ vadovas teigė, kad ministro pareigos yra politinio pasitikėjimo, ir jei partija mano, kad Seimo narys J. Narkevičius tinkamas eiti ministerijos vadovo pareigas, „reiškia, toks yra sprendimas“.

Šie du portfeliai Lenkų rinkimų akcijai atiteko pagal koalicinę sutartį, liepos pradžioje sudarytą tarp šios partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos bei „Tvarkos ir teisingumo“.

Dėl naujos koalicijos susiderėję valdantieji taip pat yra sutarę pakeisti žemės ūkio ministrą – vietoje Giedriaus Surplio „socialdarbiečiai“ yra pasiūlę parlamentarą Andrių Palionį.

Kol kas išlieka neaišku, ar iš karto bus keičiami visi ministrai. Pasikeitus daugiau nei vienam ministrui, Vyriausybė turėtų pasitikrinti pasitikėjimą Seime.

Autorius: Milena Andrukaitytė

Vilnius, rugpjūčio 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode