Parama dėkojame




Sprogimas

A. Veryga: nuo erkinio encefalito labiau reikėtų skiepyti vyresnius žmones

 

Nuo erkinio encefalito labiau prasminga būtų skiepyti vyresnius žmones, o ne vaikus, kurių imuninė sistema pakankamai atspari, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Vakar kaip tik dar su komanda kalbėjome, tai man šiek tiek referavo, kad yra mokslinių tyrimų, kurie dabar rodo, jog vaikų nelabai prasminga vakcinuoti, nes jų imuninė sistema yra pakankamai atspari kovoti, bet gal vyresnius žmones reikėtų skiepyti“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministras.

Pasak A. Verygos, kitąmet ketinama apsispręsti dėl kompensuojamos vakcinos nuo erkinio encefalito ir kokioms grupėms tą skiepą būtų galima kompensuoti.

„Mes turime imunoprofilaktikos programą, joje suplanuota apsispręsti dėl kompensavimo šitos vakcinos – kokioms grupėms reikėtų, kurioms nereikėtų“, – teigė A. Veryga.

Šiemet išaugus susirgimams erkiniu encefalitu, medikai teigia, kad tai tik pradžia, o apsisaugoti padėtų masinis skiepijimas ir vakcinos kompensavimas. 

Kol kas ši efektyviausia prevencinė priemonė nuo erkinio encefalito yra mokama.

Užkrečiamų ligų ir AIDS centro duomenimis, šiemet Lietuvoje erkiniu encefalitu susirgo 99 asmenys – 38 daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį, du žmonės mirė.

Vilnius, rugpjūčio 1 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode