Sprogimas

Seimas linksta lapkričio 2-ąją išbraukti iš atmintinų dienų sąrašo

Seimas nusiteikęs lapkričio 2-ąją išbraukti iš atmintinų dienų sąrašo su sąlyga, kad pakeitus Darbo kodeksą ji taptų  nedarbo diena.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Atmintinų dienų įstatymo pataisai, kuria  lapkričio 2-ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną ketinama išbraukti iš atmintinų dienų sąrašo, nes ją norima įtraukti į šventinių dienų, per kurias nedirbama, sąrašą. 

Už tai balsavo 48  Seimo nariai, prieš – 5  , o 11 parlamentarų susilaikė. 

Dabar visos į atmintinų sąrašą įtrauktos dienos yra darbo dienos.  

Socialdemokratas Algirdas Sysas priminė, kad Vyriausybė tokioms pataisoms nepritarė ir siūlė svarstyti papildomos atostogų dienos galimybę. 

„Ja žmogus pasinaudos, kaip norės, o ne priverstinai“, – teigė A. Sysas.

Jeigu Seimas per galutinį balsavimą lapkričio 2-ąją įrašys į nedarbo dienų sąrašą, nedarbo dienos būtų ir lapkričio 1-oji, ir 2-oji. Pastaroji nedarbo diena būtų tik nuo 2020 metų. 

Darbo kodekso pataisą dėl dviejų nedarbo dienų – lapkričio 1-osios, ir 2-osios – pasiūlė Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narė Vanda Kravčionok.  

Autorius: Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, liepos 23 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode