Sprogimas

G. Nausėda: galime pasidžiaugti, kad EP rinkimus šalyje laimėjo proeuropietiškos partijos

 

Galime pasidžiaugti, kad Europos Parlamento (EP) rinkimus Lietuvoje laimėjo proeuropietiškos partijos, sako išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda. 

„Matome, kad ES vyksta įdomūs procesai, kurie lemia tam tikrų ultranacionalistų arba ES skeptiškai vertinančių politinių jėgų populiarėjimą, galima pasidžiaugti, kad Lietuvoje to neatsitiko“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė G. Nausėda.

„Šiandien mes turime rinkimų rezultatus į EP, kurie rodo, kad laimėjo proeuropietiškos partijos, tai yra pagrindinės Lietuvos politinės partijos, ir jų rezultatai tam tikra prasme yra įžanga į 2016 metų Seimo rinkimus“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis taip pat pasidžiaugė atsigaunančia Lietuvos socialdemokratų partija, nuo kurios dalis politikų nubyrėjo, pasipriešinę partijos sprendimui trauktis į opoziciją.

„Mes matome tendencijas, kurios rodo, kad net trys partijos gali labai rimtai susikauti dėl lyderystės, ir galime pasidžiaugti, kad naujai atgimusi, tam tikras kairiąsias vertybes išpažįstanti partija, Lietuvos socialdemokratų partija pademonstravo tikrai neblogą rezultatą ir turi potencialo augti ateityje“, – kalbėjo išrinktasis prezidentas.

EP rinkimus Lietuvoje laimėjo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų sąjunga, gavusi 19,67 proc. balsų ir tris mandatus.

Lietuvos socialdemokratų partija su 15,93 proc. balsų bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 12,6 proc. balsų gauna po du mandatus.

Taip pat po vieną mandatą iškovojo Darbo partija, Liberalų sąjūdis, visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ bei „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija.

Autorė: Milena Andrukaitytė

Vilnius, gegužės 27 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode