Sprogimas

Etikos sargų akiratyje – tarptautinės istorinės komisijos vadovas R. Račinskas

 

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti sekretoriato vadovo Ronaldo Račinsko elgesio.

Teigiama, kad R. Račinskas galbūt priiminėjo įsakymus, kuriais pats sau skirdavo priedus ir priemokas, išleisdavo save atostogų bei komandiruodavo save į užsienio valstybes.

Tyrimas pradėtas gavus Vyriausybės kanceliarijos pateiktos vidaus audito ataskaitos duomenis.

R. Račinskas tikino, kad dar nėra informuotas apie tai, jog VTEK pradėjo tyrimą, todėl plačiau situaciją pakomentuotų tik susipažinęs su etikos sargų informacija ir gavęs klausimus raštu.

„Auditas buvo, aš paaiškinimus esu pateikęs (...) Aš vadovaujuosi sekretoriato galiojančiais nuostatais, kurie yra patvirtinti Vyriausybės nutarimu“, – BNS teigė R. Račinskas.

Tuo metu Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis teigia, kad šiuo metu svarstoma komisijos sekretoriatą pertvarkyti, kad būtų efektyvesnė jos veikla ir mažesnės sąnaudos.

„Buvo atliktas valdymo auditas ir svarstoma kaip veiklą padaryti efektyvesnę. Svarstoma komisijos sekretoriatą pertvarkyti, bet čia dar tik pati pradžia to svarstymo. Komisijos funkcijos reikalingos, jos bus užtikrintos“, – BNS sakė A. Stončaitis.  

Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti sekretoriatas įsteigtas 1999 metais. Nuo pat įkūrimo pradžios jam vadovauja R. Račinskas.

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, kovo 20 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode