Sprogimas

Pergalę jau pirmajame ture galintys iškovoti merai: sekasi dabartiniams vadovams

Rinkimų komisijoms skaičiuojant savivaldos rinkimų rezultatus, aiškėja savivaldybės, vadovą išsirinkusios jau per pirmąjį turą – dažniausiai pergalę galės švęsti ligšioliniai miesto vadovai.

Vienintelė išimtis – Joniškio rajono mero rinkimuose užtikrintai pirmauja Liberalų sąjūdžio atstovas parlamentaras Vitalijus Gailius. Suskaičiavus 30 iš 36 apylinkių balsus, V. Gailius yra surinkęs per 63 proc. balsų.

Dabar Joniškio rajono mero pareigas eina taip pat liberalas Gediminas Čepulis.

Akmenės rajone pirmauja dabartinis miesto vadovas socialdemokratas Vitalijus Mitrofanovas. Pusės apylinkių balsų duomenimis, už jį balsavo apie 61 proc. rinkėjų.

Šalčininkų rajone irgi pirmauja dabartinis miesto vadovas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Zdislavas Palevičius. 23 iš 36 apylinkių duomenimis, už jį balsavo 76 proc. rinkėjų.

Dabartinė Širvintų rajono merė, su savo vardo visuomeniniu rinkimų komitetu kandidatuojanti Živilė Pinskuvienė yra surinkusi 71 proc. balsų, tai kol kas ketvirtadalio visų apylinkių duomenys.

Švenčionių rajono vadovas Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Rimantas Klipčius pirmauja su maždaug 60 proc. balsų, tai kol kas trečdalio apylinkių duomenys.

Dabartinė Vilniaus rajono merė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Marija Rekst renka apie 65 proc. balsų, tai kol kas – penktadalio apylinkių duomenys.

Varėnos rajone pergalę pirmajame ture reiškiančią 50 proc. ribą perkopė dabartinis miesto vadovas Algis Kašėta, tačiau suskaičiuoti ne visų apylinkių balsai – keletos trūksta.

Kauno mieste užtikrintai pirmauja rinkimų komitetą vedantis dabartinis jo vadovas Visvaldas Matijošaitis su 74 proc. balsų, bet tai kol kas labai nedidelis balsų skaičius, suskaičiuoti rezultatai devyniose apylinkėse iš 91-os mieste.

Per praėjusius rinkimus pirmajame ture išrinkta 19 merų. Iš jų aštuoni buvo iškelti socialdemokratų, keturi – konservatorių, po du – „valstiečių“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, po vieną – liberalų ir „tvarkiečių“.

Pirmajame ture pergalę šventė ir vienas rinkimų komiteto vedlys – Alytaus mieste laimėjęs buvęs policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

Autorė: Milena Andrukaitytė

Vilnius, kovo 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode