Parama dėkojame




Sprogimas

Ministerijų kancleriai bus politinio pasitikėjimo pareigūnai, nutarė Seimas

 

Ministerijų kancleriai bus politinio pasitikėjimo pareigūnai, kurių kadencija baigsis drauge su ministro.

Už tokias Vyriausybės įstatymo pataisas ketvirtadienį balsavo 69 Seimo nariai, prieš buvo vienas parlamentaras, trys susilaikė. 

Opozicija kritikavo, kad kanclerius padarius politinės komandos nariais, kurie keisis drauge su ministrais, nebeliks darbų tęstinumo ministerijose.

Svarstant šią pataisą liberalas Vitalijus Galius teigė, kad tokiu būdu bus ištrinta institucinė atmintis.

Tuo metu už pataisą agitavę valdantieji tvirtino, kad dabar ministerijų kancleriai trukdo įgyvendinti Vyriausybės programą, o atleidžiami skundžiasi teismui.

Pagal priimtą pataisą, ministro politinę komandą sudarys viceministrai, ministerijos kancleris, patarėjai, atstovas spaudai ir kiti tarnautojai.

Nurodoma, kad „ministerijos kancleris yra politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojas, ministerijos administracijos vadovas, pavaldus ministrui kurį priima į pareigas ir atleidžia iš jų ministras. Užsienio reikalų ministerijos kancleris gali būti ir diplomatas“.

Dabar ministerijų kancleriai yra karjeros tarnautojai, skiriami ketverių metų kadencijai konkurso būdu.

Autorė: Jūratė Skėrytė

Vilnius, gruodžio 20 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode