Sprogimas

Seimas pritarė: veterinarijos gydytojams rezidentams – daugiau garantijų

 

Ne tik medicinos ar odontologijos, bet ir veterinarijos gydytojams rezidentams turės būti taikomos vienodos darbo sąlygos, atlyginimo dydis, stažas ir su tuo susijusios socialinės garantijos. Tai numatantiems įstatymų projektams, kuriuos parengė Žemės ūkio ministerija, antradienį galutinai pritarė Seimas.

Šiuo metu veterinarijos medicinos rezidentai, kitaip nei medicinos ar odontologijos gydytojai rezidentai, neturi galimybės studijuodami gauti pareiginę algą. Jiems neskaičiuojamas darbo stažas, ribojamos socialinės garantijos – ligos, motinystės, tėvystės išmokos, pensijų kaupimas ir kt.

Siekiant pakeisti šią situaciją, nustatoma, kad veterinarijos gydytojų rezidentų parama būtų sudėtinė jiems mokamo darbo užmokesčio, nuo kurio skaičiuojamos socialinio draudimo įmokos, dalis.

Taip būtų labiau užtikrinamos jų socialinės garantijos, didėtų „Sodros“ išmokos draudiminiais atvejais.

Per pastaruosius trejus metus kasmet veterinarijos rezidentūroje Lietuvoje studijavo 12–16 asmenų. Jeigu per ateinančius metus studijuojančių skaičius bus apie 14, kasmet jų pareiginei algai mokėti prireiks apie 340 tūkst. Eur.

Veterinarijos gydytojo rezidento darbo užmokestis būtų mokamas iš Žemės ūkio ministerijai patvirtintų valstybės biudžeto asignavimų.

Įstatymų projektų nuostatos įsigalios nuo 2019 m. pradžios.

Žemės ūkio ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode