Sprogimas

Įsigalioja draudimas pėstiesiems perėjose naudotis telefonu

 

Nuo ketvirtadienio įsigalioja draudimas pėsčiųjų perėjose naudotis mobiliaisiais telefonais ir kiti Kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimai.

Pagal naują tvarką, pėstieji, prieš įžengdami į važiuojamąją dalį ir eidami ja, turi vengti bet kokių veiksmų (naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis ir panašiai), kurie atitrauktų jų dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo.

„Kalbėjimo mobiliuoju telefonu, muzikos klausymo ir panašios veiklos kertant važiuojamąją dalį turi būti vengiama, jei tai atitraukia dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo ir trukdo įsitikinti, kad eiti saugu“, – teigia Susisiekimo ministerija.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad toks pažeidimas užtraukia baudą nuo dešimt iki dvylikos eurų.

Vairuotojams įsigalioja prievolė nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje praleisti ne tik į ją įžengusį, kaip iki šiol, bet ir žengiantį arba prie važiuojamosios dalies krašto stovintį ir laukiantį galimybės įžengti pėsčiąjį.

Vairuotojui nuo šiol taip pat draudžiama įvažiuoti į pėsčiųjų perėją tol, kol pėstieji neišėjo iš jo užimamos eismo juostos.

„Svarbu, kad vairuotojas, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, sukdamas sankryžoje, eismo situaciją įvertintų ir sprendimą dėl pėsčiojo praleidimo priimtų iš anksto, t. y. ne pėsčiajam jau stovint važiuojamojoje dalyje“, – teigia ministerijos specialistai.

Taisyklėse taip pat patikslinta, kad draudžiamieji ženklai galioja iki artimiausios už šio ženklo esančios sankryžos, pažymėtos pirmumo kelio ženklais.

Kelių policijos tarnyba BNS šią savaitę informavo, kad specialių priemonių, siekiant užtikrinti naujų pakeitimų vykdymą, kol kas neplanuoja. 

Vilnius, lapkričio 1 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode