Sprogimas

Seimas kol kas nesugriežtino triukšmo reikalavimų

 

Parlamentarai nesvarstys siūlymo uždrausti gyvenamojoje aplinkoje ir viešose vietose triukšmauti bei trikdyti kitų žmonių laisvalaikį, poilsį ar darbą.

Triukšmo valdymo įstatymo pataisomis taip pat norėta įpareigoti naminius gyvūnus laikančius gyventojus labiau prižiūrėti augintinus, kad šie nekeltų triukšmo, o už šių reikalavimų nepaisymą siūlytos nemažos baudos.

Seimas antradienį pritarė Seimo opozicijos prašymui šį klausimą iš darbotvarkės išbraukti: už tai balsavo 77 Seimo nariai, prieš – 14 ir 14 susilaikė.  

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis prieš posėdį žurnalistams teigė, kad augintinių keliamas triukšmas „yra problema“. Jis prisipažino neseniai gavęs laišką, kuriame žmogus skundėsi kaimyno augintiniais.   

„Šeimininkai turėtų ją spręsti, nes jeigu visą naktį lojantis šunelis neduoda miegoti daugeliui kaimynų, nėra gerai“, – sakė V. Pranckietis.    

Daugumą Seime turinčių „valstiečių“ frakcijos vadovas Ramūnas Karbauskis įsitikinęs, kad yra daug svarbesnių problemų už triukšmą.  

„Yra daug svarbesnių problemų, kurias reikia spręsti. Mes neturime Lietuvoje sprendimų dėl kvapų identifikavimo, yra daugybė žmonių skundų. Daug daugiau problemų negu lojantis šuo kaime“, – Seime žurnalistams antradienį teigė R. Karbauskis.  

Triukšmo valdymo įstatymo pataisas parengė ir Seimui teikė parlamentinė Peticijų komisija.

Pakeitimais norima išspręsti pilietės Aldonos Andriuškevičiūtės iškeltą  problemą dėl gyvūnų ir žmonių keliamo triukšmo. Šiai pilietės peticijai parlamentinė Peticijų komisija pritarė, jos sprendimui pritarė ir Seimas, todėl pataisos buvo parengtos. 

Pataisos be kita ko numato, kad gyvūno šeimininkas negalės leisti jam kelti triukšmo ilgiau nei dešimt minučių nuo 7 val. iki 22 val. arba penkias minutes – nuo 22 val. iki 7 valandos, arba su pertrūkiais daugiau kaip pusvalandį per tris valandas.

Už tvarkos nepaisymą siūlomos 20–300 eurų baudos, o už pakartotinį pažeidimą – dukart didesnės.   

 Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

 Vilnius, spalio 9 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode