Sprogimas

L. Vilimas: dėl Vyriausybės priemonių kainos tik didės

 

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas sako, kad Vyriausybės siūlomos priemonės, kaip didinti konkurenciją ir mažinti maisto kainas, didins administracinę naštą prekybininkams, todėl kainos tik didės.

„Administracinės kliūtys, biurokratinė našta niekaip neturės įtakos kainų mažėjimui arba mūsų investicinės aplinkos patrauklumui. Mažėjanti, silpnėjanti ir ribojama konkurencija gali duoti tik kainų didėjimo efektą“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė L. Vilimas.

Jis taip pat teigė sutinkantis su Vyriausybės siūlomu sutarties tarp tiekėjų ir prekybininkų modeliu, jeigu jis būtų rekomendacinio pobūdžio, o ne privalomas.

„Kiek išgirdau, bus rekomenduojamojo pobūdžio standartinės sutarties sąlygos, tame nematau didelių problemų, Vyriausybė gali rekomenduoti, kaip jie mato, kad ta situacija būtų subalansuota, ką įtraukti į sutartis, svarbiausia, kad tai nebūtų vienas privalomas ir Vyriausybės patvirtintas sutarties šablonas“, – aiškino L. Vilimas.

Anot jo, numatomi Vyriausybės ribojimai turės neigiamos įtakos ir investuotojų iš užsienio pritraukimui.

„Bet kokiam investuotojui rūpi ne Vyriausybės atstovo kvietimas ar laiškas, o tai, kokį valstybės atstovai sukuria investicinį klimatą. Turint konkrečiai didžiausius mažmeninės prekybos tinklus nukreiptas priemones, labai nepatraukliai šiuo metu mes galėtume atrodyti užsienio investuotojams“, – teigė L. Vilimas.

Vyriausybei trečiadienį pritarė priemonių planui, kaip stabilizuoti maisto kainas. Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad svarbiausia – subalansuoti prekybininkų ir tiekėjų galias bei didinti konkurenciją.

Vilnius, rugsėjo 26 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode