Sprogimas

Premjeras: pataisos dėl mokesčių ir pensijų pertvarkos Seimą pasieks iki gegužės 23-osios

 

Įstatymų pataisos dėl Vyriausybės balandį paskelbtų permainų mokesčių ir socialinio draudimo srityse Seimą turėtų pasiekti iki gegužės 23 dienos, žada premjeras Saulius Skvernelis. 

Ministras pirmininkas tikisi, kad mokesčių ir pensijų reformų įstatymų pataisos bus priimtos pavasario sesijoje, bet jis nesibaimina, jeigu jų tvirtinimas Seime būtų nukeltas ir į rudenį. 

„Iki gegužės 23 dienos turėtume suspėti“, – paklaustas, kada siūlomi pakeitimai pasieks parlamentą, trečiadienį Seime BNS teigė S. Skvernelis po valdančiųjų frakcijų posėdžio, per kurį pristatytos numatomos permainos.

„Norėtųsi, kad būtų taip (pataisas Seimas priimtų pavasario sesijoje – BNS), bet galėtų nusikelti ir į rudenį, ir jeigu nusikeltų, eitų su biudžetu, nors geriausia, kad būtų pusmetis pasiruošimui“, – BNS pridūrė premjeras.

S. Skvernelis atmeta, kad siūlomos permainos galėtų įsigalioti ne nuo kitų metų, o nuo 2020 metų: „Turi įsigalioti (nuo 2019 metų – BNS) viskas. Kartu. Šiandien kalbame, kad turi spėti, bet kaip bus, matysime.“

S. Skvernelis abejoja, ar ieškant kompromisų ir sutarimų, iš siūlomų mokesčių ir pensijų permainų sąrašo galėtų būti dalis jų išbraukta. Premjeras teigė nematantis, ko būtų galima atsisakyti.   

„Kritika turi būti konstruktyvi, bet kol kas matau tik emocijas ir pasvarstymus. Tai dabar etapas yra toks, kad Vyriausybė savo siūlymus įprasmins įstatymų projektuose, ir jeigu bus noras patobulinti, reikės teikti pasiūlymus. Mes pasiruošę svarstyti, argumentus visus girdime, jeigu jie yra, bet kol kas daugiau yra tik teoriniai pasvarstymai“, – tvirtino S. Skvernelis.   

„Kol kas nematau (ko galima atsisakyti – BNS), nes yra kompleksas pasiūlymų – viena visuma yra tiek mokesčiai, tiek pensijų reforma, jeigu kažką metame, vadinasi, griūna viskas“, – pareiškė jis. 

Premjero teigimu, didžiausias pasipriešinimas juntamas dėl Vyriausybės siūlymo visiems dirbantiesiems „Sodros“ įmokas sumažinti 2 proc. punktais.   

„Manipuliuojama labai žmonių jausmais“, – teigė jis, paklaustas, ar, jo nuomone, pagrįstai šis Vyriausybės siūlymas sulaukė daugiausia kritikos. 

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis anksčiau BNS teigė, kad nebus atsisakoma idėjos „Sodros“ įmokas sumažinti 2 proc. punktais. Pasak jo, dėl įmokos mažinimo Seimas turėtų priimti politinį sprendimą. 

Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

 Vilnius, gegužės 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode