Parama dėkojame




Sprogimas

Skyrybų advokatai: pagalba šeimai sunkioje situacijoje

 

 

Santuokos nutraukimas – sunkus žingsnis, tačiau būna situacijų, kai jį žengti reikia. Jei gyvenimas su sutuoktiniu tapo nepakeliamas, o kompromisą atrasti sunku, tuomet vienintelė išeitis   - skyrybos. Tai – vienas skaudžiausių socialinių reiškinių, kuris stipriai paveikia tiek pačius sutuoktinius, tiek šeimoje augančius vaikus. Vienais svarbiausių pagalbininkų tokiu šeimai jautriu metu tampa skyrybų advokatai.

 

Anot Registrų centro, 2016 m. II pusmetyje susituokė 14800 poros, o išsiskyrė 4553 poros. Didelis skyrybų skaičius teisininkams ir advokatams sudaro palankias sąlygas specializuotis būtent šioje srityje. Teisines paslaugas skyrybų atveju teikia įvairios teisinių paslaugų kontoros bei advokatai, kurie turi sukaupę didelę darbo patirtį skyrybų bylų srityje.

Verta priminti, jog santuoka gali būti nutraukta:

  1. Sutuoktinių bendru sutarimu.
  2. Vieno sutuoktinių prašymu.
  3. Dėl sutuoktinio(-ės) kaltės.

Pagal galiojančius Lietuvos Respublikos teisės aktus santuoką nutraukia tik teismas. Tuo atveju, kai šeima skiriasi bendru sutarimu, nekyla ginčų nei dėl turto dalybų, nei dėl vaikų auklėjimo, skyrybų dokumentus gali parengti tiek paprasti teisininkai, kurie dirba šioje srityje, tiek skyrybų advokatai, turintys didesnę patirtį tokio pobūdžio bylose. Skiriantis bendru sutarimu, dažnai sutuoktiniams net nereikia dalyvauti teismo posėdžiuose, nes advokato prašymu teismas vyks rašytinio proceso tvarka, kai šalių dalyvavimas nėra privalomas. Jeigu šalių dalyvavimas vis tik yra būtinas, joms teisme galės atstovauti advokatas. Be jokios abejonės toks santuokos nutraukimo būdas yra greičiausias ir pigiausias.

Kitais dviem atvejais advokatas ne tik rengs dokumentus, konsultuos klientą viso proceso metu, bet ir padės suvaldyti visą teisminį procesą, remdamasis savo ir teismų praktika. Toks skyrybų procesas yra ilgesnis, sudėtingesnis ir brangesnis, kadangi priešinga proceso šalis paprastai prieštarauja ir neigia savo kaltę dėl santuokos nutraukimo. Tuomet skyrybų advokatai ruošia ieškinius, atsiliepimus, rašytinius paaiškinimus ir kitus su šiuo procesu susijusius dokumentus.

Visos teisininkų kontoros bei advokatai, tausodami savo klietų laiką, santuokos nutraukimo klausimais konsultuoja žodžiu, telefonu, asmeniškai susitikus kontoroje ir raštu, elektroniniu paštu. Pirmiausia skyrybų advokatas pasiūlys paprasčiausią, kliento atveju priimtiniausią būdą nutraukti santuoką. Pagal kokį būdą klientas benuspręs nutraukti sąntuoką, patartina advokatui išsamiai išdėstyti esamą situaciją ir nesidrovint pasiteirauti, kokių optimaliausių rezultatų galima tikėtis.

Jei kientas nepatenkintas advokato darbu, jis bet kada gali jį pakeisti kitu. Tokiu atveju klientas gali atsiimti dalį advokatui sumokėto honoraro. Advokatams taip pat taikomi kai kurie apribojimai. Jis negali atstovauti klientui, jei turėjo kokių nors oficialių reikalų su kita bylos šalimi. Tai yra numatyta advokatų etikos taisyklėse.

Greitos skyrybos internetu - skyrybų advokatai

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode