Parama dėkojame




Sprogimas

Mažeikiškis tarptautinėje olimpiadoje apdovanotas pagyrimo raštu

Liepos 5–12 d. Mumbajuje (Indija) vyko jau 46-oji tarptautinė fizikos olimpiada (IPhO, International Physics Olympiad), kurioje mažeikiškis, Gabijos gimnazijos vienuoliktokas Elvinas Ribinskas apdovanotas pagyrimo raštu. Elvino mokytoja – Elena Kryževičienė.

Šioje olimpiadoje lietuviai parodė puikius rezultatus – po vieną iškovoti sidabro ir bronzos medaliai, taip pat gauti 2 pagyrimo raštai.

Sidabro medalį olimpiadoje iškovojo dvyliktokas Gintautas Kamuntavičius iš Vilniaus licėjaus (mok. Danutė Aleksienė), bronzos medalį į Lietuvą parsivežė Vytautas Strimaitis iš Vilniaus Žvėryno gimnazijos (mok. Ovidijus Kavaliauskas), o pagyrimo raštais apdovanoti vienuoliktokas Elvinas Ribinskas iš Mažeikių Gabijos gimnazijos (mok. Elena Kryževičienė) bei dvyliktokas Tadas Indrelė iš Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos (mok. Roza Miliajeva). Olimpiadoje taip pat gerai sekėsi ir penktajam Lietuvos komandos nariui – Jonui Viršilui iš Klaipėdos licėjaus (mok. Marius Žadvydas).

Komandą į olimpiadą lydėjo ir pasiruošti padėjo VU Fizikos fakulteto profesorius habil. dr. Edmundas Kuokštis bei VU Teorinės fizikos ir astronomijos instituto mokslo darbuotojas, profesorius habil. dr. Pavelas Bogdanovičius. 

Savivaldybės Ryšių su visuomene skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode