Sprogimas

Vyriausybė šiemet nefinansuos S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos, bet Kaunas žada darbus pradėti

Kaunas, kovo 29 d. (BNS). Vyriausybė trečiadienį nusprendė šiemet neskirti lėšų Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijai, bet savivaldybė žada, kad darbai prasidės rudenį.

Toks sprendimas priimtas laikantis bendro principo iš Valstybės investicijų programos nefinansuoti naujai pradedamų projektų, o lėšas koncentruoti jau pradėtiems darbams, BNS sakė finansų viceministras Darius Sadeckas.

„Kadangi šis projektas yra naujas, jis pateko tarp tų penkių, kurių siūlėme nefinansuoti – visi tie projektai yra nauji“, – sakė viceministras.

Vyriausybės nutarimo projekte nurodoma, kad rekonstrukcijos projekto vertė siekia 9,1 mln. eurų.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sakė, kad projektas turi vilčių sulaukti finansavimo kitąmet.

„Tikrai gali. Visi projektai, kurie buvo sąraše, gali teikti kitiems metams, tikrai bus svarstomi ir yra labai aktualūs“ , - žurnalistams Vyriausybė sakė ministras.

Kauno atstovai teigia, kad rekonstrukcija rudenį prasidės kaip planuota. Savivaldybė planuoja, kad stadione po rekonstrukcijos bus 15 tūkst. vietų.

„Mes tikrai rekonstrukciją pradėsime ir planuojame pradėti rudenį. O dėl finansavimo neskyrimo, kol kas mūsų tokios žinios nepasiekė, bet didelės tragedijos dėl to nėra ir finansavimo šiam investiciniam projektui tikėsimės kitais metais“, - BNS sakė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius sakė, kad stadiono perspektyvos dėl finansavimo kitais metais turėtų paaiškėti gegužę.

„Finansų ministerija parengs aiškesnius kriterijus dėl objektų įtraukimo į Vyriausybės įgyvendinamų investicijų projektų 2018 metams ir jeigu mes to sulauksime, tuomet pamatysime, kiek konkrečiai šis objektas atitinka šiuos kriterijus ir gali pretenduoti. Projektas turėtų atsirasti iki gegužės – tada gal ir matytųsi šio projekto perspektyvos aiškesnės“, – sakė jis.

E.Urbanavičius sakė, kad jo vadovaujamas departamentas rekonstrukciją buvo įtraukęs į pernai metų finansuotinų objektų sąrašą, tačiau įstrigus procedūroms siūlyta tai perkelti į šiuos metus.

„Savivaldybei praeitais metais nepavyko susitvarkyti su konkursine dalimi, su viešaisiais pirkimais, jie neužbaigė procedūrų, neįsisavino pinigų, mes pranešėme, kad šias lėšas perkelsime į šiuos metus“, – sakė jis.

Savivaldybės įmonės „Kauno planas“ projektuotojai balandį turėtų baigti stadiono rekonstrukcijos techninį projektą, dar iki mėnesio užtruks jo ekspertizė, o po jos Kauno miesto savivaldybė skelbs statybos darbų konkursą.

Savivaldybė darbus planuoja pradėti spalį ir juos pabaigti iki 2018 metų pabaigos.

Po rekonstrukcijos S.Dariaus ir S.Girėno stadione  esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkstančių. Techniniame projekte numatyta, kad visos tribūnos bus uždengtos stogu.

Stadionas pastatytas 1936 metais, 1969–1979 metais jis rekonstruotas.

Autorė: Austėja Masiokaitė

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., +370 5 239 64 16 - Lietuvos naujienų skyrius

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode