Parama dėkojame




Gauti leidimą prekiauti vaistais taps paprasčiau

Šiandien Vyriausybė pritarė siūlymui supaprastinti leidimo užsiimti farmacine veikla išdavimo procedūras. Viena iš jų – licencijų suteikimas elektronine forma.

„Reikia pripažinti, kad mūsų šalyje vis dar dažnai susiduriama su situacija, kai norint pradėti vienokią ar kitokią veiklą, tenka atsimušti į sustingusią biurokratizmo sieną. Paprastesnis licencijų dėl farmacinės veiklos vykdymo išdavimas užtikrins elektroninio viešųjų paslaugų plėtrą, administracinės naštos mažinimą,“ – sakė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Iki šiol juridiniams asmenims, norėjusiems užsiimti farmacine veikla, buvo taikytas griežtas reikalavimas. Jie licenciją išduodančiai institucijai privalėjo pateikti įvairius dokumentus. Pastaroji tikrindavo gautą informaciją ir per nustatytą terminą priimdavo sprendimą dėl leidimo užsiimti farmacine veikla suteikimo. Tokios licencijos buvo išduodamos popierine forma.

Pritarus ministrų kabinetui, dabar dokumentai minėtai licencijai gauti bus perduodami elektroninėmis priemonėmis. Užpildytą paraišką bei kitą pateiktą informaciją priims Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba.

Paprastesnės taps ir šių leidimų išdavimo procedūros. Juridinis asmuo, kuris atsakys už duomenų atitikį, licenciją dėl vaistinės veiklos galės gauti jau kitą dieną po paraiškos padavimo. Gamybos ir didmeninio platinimo licencijos bus išduodamos iš karto, kai Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba įsitikins, kad pareiškėjas atitinka Farmacijos įstatyme nustatytus reikalavimus.

Be to, kur kas paprasčiau bus galima pateikti reikalingus duomenis. Pavyzdžiui, nurodant vietą, kur bus vykdoma licencijuojama veikla, nebereikės gauti pažymėjimą iš Registrų centro, o pakaks pateikti patalpų unikalų daikto numerį.

Priimtame nutarime konkrečiai apibrėžtos Vaistų kontrolės tarnybos paraiškų nagrinėjimo, licencijų išdavimo, patikslinimo, papildymo bei licencijos galiojimo sustabdymo procedūros.

LRV spaudos tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode