Parama dėkojame




Sprogimas

L.Linkevičius iš D.Trumpo patarėjo M.Flynno išgirdo patikinimus dėl JAV santykių su Lietuva

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius iš išrinktojo Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) patarėjo nacionalinio saugumo klausimais sako išgirdęs patikinimą, kad JAV ekonominiai ir gynybiniai ryšiai su Lietuva išliks tokie pat tvirti.

Atsargos generolas Michaelas Flynnas (Maiklas Flinas) per pokalbį telefonu „patikino, kad su Lietuvos ir Jungtinių Valstijų santykiai liks tokie pat stiprūs prekyboje, ekonomikoje ir saugumo srityje“, BNS penktadienį sakė ministras.

L.Linkevičius sakė pasveikinęs M.Flynną su sėkminga rinkimų kampanija, o pastarasis paprašė perduoti D.Trumpo linkėjimus Lietuvos vadovams.

M.Flynną pasirinkus nacionalinio saugumo patarėju, Lietuvoje ir kitose regiono šalyse imta kelti klausimus dėl jo ryšių su Kremliumi. Atsargos generolas pernai Maskvoje dalyvavo Rusijos propagandos kanalo RT iškilmėse, per kurias sėdėjo šalia Rusijos prezidento Vladimiro Putino.

Per rinkimų kampaniją nerimą sukėlė ir paties D.Trumpo pareiškimai, kad jis dėl NATO sąjungininkų gynybos apsispręstų tik įvertinęs, ar jie pakankamai finansuoja gynybą.

L.Linkevičius sakė per pokalbį telefonu atkreipęs dėmesį, kad Lietuva pastaraisiais metais sparčiai didina išlaidas krašto apsaugai.

„Pasakiau, kad mes  girdime žinias iš užjūrio ir suprantame savo atsakomybę, papasakojau, kad mūsų gynybos išlaidų augimo tempai yra sparčiausi tarp NATO šalių šiuo metu. Priminiau mūsų vadovavimą provincijos atkūrimo grupei Afganistane, dabar – kovojant su vadinamąja „Islamo valstybe“. Ateityje Jungtinės Valstijos neturėtų abejoti, ar mes būsime patikimi sąjungininkai. Pajutau draugišką ir konstruktyvią atmosferą. Sutarėme toliau bendrauti“, – sakė ministras.

Vilnius, gruodžio 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode