Sprogimas

Ž.Pinskuvienei tapus pirmininke Darbo partiją palieka beveik 90 narių

Darbo partijos pirmininke šį savaitgalį tapus Širvintų merei Živilei Pinskuvienei, iš partijos gretų traukiasi apie 90 narių.

Kaip rašo portalas 15min.lt, tokius duomenis pateikia atsakingoji partijos sekretorė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė. Daugiausia narių, palikusių partiją arba sustabdžiusių narystę joje, priklausė Vilniaus ir Vilniaus rajono skyriams. Be eilinių narių, „darbiečius“ paliko buvę partijos vadovai Valentinas Mazuronis ir Vytautas Gapšys, buvęs Seimo narys Valdas Skarbalius, buvusi švietimo viceministrė Svetlana Kauzonienė, buvusi sveikatos viceministrė Jadvyga Zinkevičiūtė, taip pat Vilniaus ir Vilniaus rajonų skyrių vadovai buvęs teisingumo viceministras Giedrius Mozūraitis ir buvusi Seimo narė Vilija Filipovičienė. Kad palieka partiją, jau anksčiau pranešė ir buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

I.Kačinskaitė-Urbonienė tvirtina, kad kol kas ne visų minėtų partiečių prašymai trauktis yra gauti oficialiai.

Partiją paliekantys politikai kritikuoja partijos vadovybę. Trakų skyriaus pirmininkė, buvusi parlamentarė Dangutė Mikuotienė šią savaitę užsiminė, kad gali trauktis ir daugiau šio skyriaus narių. Anot jos, toks sprendimas priimamas, nes „per daug toleruoti tokie asmenys, kurie turėjo įvairių problemų su teisėsauga arba su savo viešais pareiškimais“. Dalis darbiečių viešai nurodo, kad jų pasitraukimo priežastis nėra Ž.Pinskuvienės tapimas pirmininke.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi   Darbo   partija  spalį rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du   partijos  iškelti atstovai: V.Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisijungė prie Socialdemokratų frakcijos.

Vilnius, gruodžio 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode