Sprogimas

Atsistatydina kaltu dėl prekybos poveikiu pripažintas Šakių meras J.Bertašius

Ketvirtadienį iš pareigų atsistatydina Šakių rajono mero 70-metis Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys Juozas Bertašius.

Šį sprendimas meras priėmė po nepalankaus Lietuvos apeliacinio teismas sprendimo, kuriuo atmestas jo advokato skundas ir jam paliktas galioti anksčiau paskelbtas nuosprendis, kad jis kaltas dėl prekybos poveikiu. Merui skirta apie 6 tūkst. eurų bauda.

Po teismo posėdžio J.Bertašius BNS parodė notaro patvirtintus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) skirtus dokumentus, kad atsistatydina iš mero pareigų. Dokumentus jis žadėjo tuoj pat nuvežti į VRK.

J.Bertašius taip stabdo savo narystę Valstiečių ir žaliųjų sąjungoje.

Po Apeliacinio teismo sprendimo nuosprendis merui įsiteisėjo.

2014 metų gruodį nuosprendį J.Bertašiui paskelbė Kauno apygardos teismas.

Kartu su meru dėl turto iššvaistymo nuteista Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus vedėja Marija Jurgilienė.

Jie kaltinti, kad 2012 metais M.Jurgilienė parūpino J.Bertašiui į sodybą statybos darbams 245 tonas smėlio iš karjero, priklausančio valstybei, už tai, kad šis, pasinaudodamas savo visuomenine padėtimi, tarnyba, įgaliojimais, pažintimis ar kita tikėtina įtaka, greičiau išspręstų praktinio vairavimo mokymo aikštelės, reikalingos centrui mokyti vairuotojus, įrengimo klausimą.

Vilnius, gruodžio 15 d. (BNS).

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode